Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

F1-coureurs komen na opmerking Hamilton met bijzonder idee om regenraces sneller op gang te brengen

Afgelopen zondag zagen we dat het lang duurde voordat de GP van Japan weer op gang werd gebracht. De coureurs hebben nu samen een idee verzonnen om dat proces hopelijk te versnellen.

Safety car Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De omstandigheden tijdens de GP van Japan waren bijzonder slecht, zeker in de periode dat de race stil lag. Het is lastig om te beslissen of de omstandigheden weer goed genoeg zijn om de auto's de baan op te sturen, waardoor er soms wat tijd verloren gaat bij het opnieuw op gang brengen van de race.

Ook een week eerder in Singapore duurde het lang voordat de race op gang kon worden gebracht, waardoor de coureurs nu met een idee zijn gekomen om dat proces hopelijk te versnellen. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat dat kan. Momenteel gaat de safety car de baan op om de situatie in te schatten, maar vergelijkbaar met een F1-auto is dat niet.

Information laps

Na de twee regenraces hebben de coureurs onderling een idee geopperd: 'information laps', zo meldt Autosport. Alex Wurz, voormalig coureur en nu voorzitter van de F1-coureursvakbond, vertelt.

"De wedstrijdleider zou de optie moeten hebben om de coureurs informatieronden te laten rijden. Als teams het daar mee eens zijn, dan worden de coureurs tijdens een regenpauze de pits uitgestuurd en rijden ze een ronde, vergelijkbaar met een ronde naar de grid voorafgaand aan de race."

"Tijdens die ronden zouden de coureurs allemaal een beeld moeten krijgen van hoe de omstandigheden zijn. Dan heb je twintig meningen van twintig coureurs die hun leven op het spel zetten. Dan kan de FIA een veel beter onderlegde beslissing nemen. De marshals zouden de wedstrijdleiding tijdens zo'n 'informatieronde' ook kunnen informeren over hoe zij de omstandigheden ervaren", aldus Wurz

Het idee ontstond volgens de Oostenrijker na een opmerking van Hamilton. "Toen hij in Japan zei dat hij binnen een minuut zou kunnen zeggen of de omstandigheden goed genoeg waren, mits hij even de baan op mocht, omdat hij het vanuit de pitstraat niet kon beoordelen dacht ik: mijn God hij heeft helemaal gelijk. Daar moeten echter wel regels voor worden gewijzigd. Dat moet snel gebeuren."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Max Verstappen F1-wereldkampioen 2022 RN365 Nieuwsdossier

65 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'