Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

F1-coureurs komen na opmerking Hamilton met bijzonder idee om regenraces sneller op gang te brengen

Afgelopen zondag zagen we dat het lang duurde voordat de GP van Japan weer op gang werd gebracht. De coureurs hebben nu samen een idee verzonnen om dat proces hopelijk te versnellen.

Safety car Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De omstandigheden tijdens de GP van Japan waren bijzonder slecht, zeker in de periode dat de race stil lag. Het is lastig om te beslissen of de omstandigheden weer goed genoeg zijn om de auto's de baan op te sturen, waardoor er soms wat tijd verloren gaat bij het opnieuw op gang brengen van de race.

Ook een week eerder in Singapore duurde het lang voordat de race op gang kon worden gebracht, waardoor de coureurs nu met een idee zijn gekomen om dat proces hopelijk te versnellen. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat dat kan. Momenteel gaat de safety car de baan op om de situatie in te schatten, maar vergelijkbaar met een F1-auto is dat niet.

Information laps

Na de twee regenraces hebben de coureurs onderling een idee geopperd: 'information laps', zo meldt Autosport. Alex Wurz, voormalig coureur en nu voorzitter van de F1-coureursvakbond, vertelt.

"De wedstrijdleider zou de optie moeten hebben om de coureurs informatieronden te laten rijden. Als teams het daar mee eens zijn, dan worden de coureurs tijdens een regenpauze de pits uitgestuurd en rijden ze een ronde, vergelijkbaar met een ronde naar de grid voorafgaand aan de race."

"Tijdens die ronden zouden de coureurs allemaal een beeld moeten krijgen van hoe de omstandigheden zijn. Dan heb je twintig meningen van twintig coureurs die hun leven op het spel zetten. Dan kan de FIA een veel beter onderlegde beslissing nemen. De marshals zouden de wedstrijdleiding tijdens zo'n 'informatieronde' ook kunnen informeren over hoe zij de omstandigheden ervaren", aldus Wurz

Het idee ontstond volgens de Oostenrijker na een opmerking van Hamilton. "Toen hij in Japan zei dat hij binnen een minuut zou kunnen zeggen of de omstandigheden goed genoeg waren, mits hij even de baan op mocht, omdat hij het vanuit de pitstraat niet kon beoordelen dacht ik: mijn God hij heeft helemaal gelijk. Daar moeten echter wel regels voor worden gewijzigd. Dat moet snel gebeuren."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Max Verstappen F1-wereldkampioen 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen