Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

F1-coureurs kwaad op FIA na 51G-impact: 'Onacceptabel dit'

Dit weekend crashten er al twee coureurs vrij zwaar in het extreem langzame gedeelte op het Formule 1-circuit in Miami. Carlos Sainz en Esteban klapten allebei tegen een betonnen muur met alle gevolgen van dien, maar de FIA lijkt doof voor de opmerkingen van de coureurs daarover.

Ocon crash Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op de vrijdag in Miami was het Carlos Sainz die in bocht dertien hard crashte en op de zaterdag was het Esteban Ocon. De impact van de crash van Ocon werd gemeten op 51G, een hele zware klap voor een crash op relatief lage snelheid. Maar de klap was tegen een betonnen muur en het is de coureurs dan een ook een raadsel waarom er nog geen Tecpro muur staat, precies waar Sainz na zijn klap om had verzocht.

De coureurs komen in bocht dertien op relatief lage snelheid aan, maar door beperkte grip liet Sainz zich op vrijdag verrassen. Hij stapte ongedeerd uit, maar gaf bij de FIA aan dat zijn crash op die snelheid nooit zo hard had mogen voelen. Hij stelde voor daar een Tecpro muur neer te zetten die veel van de impact op kan vangen, maar dat gebeurde niet. En terwijl Sainz een dag later toch met wat nekklachten kampte, was Ocon dus het volgende slachtoffer.

"Belachelijk, een lachertje!"

De Fransman is woest: "Dit is onacceptabel. 51G voor een crash waarvan de impact eigenlijk niet zo zwaar hoeft te zijn. We luisterden allemaal toen Carlos klaagde bij de wedstrijdleider, maar er is niks mee gedaan", zo vertelt hij tegenover onder andere RacingNews365.

De beide coureurs worden in hun uitlatingen ten overstaan van onder andere RacingNews365 gesteund door meerdere collega-coureurs. Volgens Valtteri Bottas is er geen enkele reden waarom er geen Tecpro muur geplaatst kan worden: "Sterker nog, die had er vandaag (zaterdag, red.) al moeten staan."

Lance Stroll kan het alleen maar eens zijn met de interviewer als hem wordt voorgelegd dat de FIA zich druk maakt om ondergoed en juwelen, maar dat hier niet naar geluisterd wordt: "Dat is belachelijk, een lachertje."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull