Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-coureurs kwaad op FIA na 51G-impact: 'Onacceptabel dit'

Dit weekend crashten er al twee coureurs vrij zwaar in het extreem langzame gedeelte op het Formule 1-circuit in Miami. Carlos Sainz en Esteban klapten allebei tegen een betonnen muur met alle gevolgen van dien, maar de FIA lijkt doof voor de opmerkingen van de coureurs daarover.

Op de vrijdag in Miami was het Carlos Sainz die in bocht dertien hard crashte en op de zaterdag was het Esteban Ocon. De impact van de crash van Ocon werd gemeten op 51G, een hele zware klap voor een crash op relatief lage snelheid. Maar de klap was tegen een betonnen muur en het is de coureurs dan een ook een raadsel waarom er nog geen Tecpro muur staat, precies waar Sainz na zijn klap om had verzocht. De coureurs komen in bocht dertien op relatief lage snelheid aan, maar door beperkte grip liet Sainz zich op vrijdag verrassen. Hij stapte ongedeerd uit, maar gaf bij de FIA aan dat zijn crash op die snelheid nooit zo hard had mogen voelen. Hij stelde voor daar een Tecpro muur neer te zetten die veel van de impact op kan vangen, maar dat gebeurde niet. En terwijl Sainz een dag later toch met wat nekklachten kampte, was Ocon dus het volgende slachtoffer.

"Belachelijk, een lachertje!"

De Fransman is woest: "Dit is onacceptabel. 51G voor een crash waarvan de impact eigenlijk niet zo zwaar hoeft te zijn. We luisterden allemaal toen Carlos klaagde bij de wedstrijdleider, maar er is niks mee gedaan", zo vertelt hij tegenover onder andere RacingNews365. De beide coureurs worden in hun uitlatingen ten overstaan van onder andere RacingNews365 gesteund door meerdere collega-coureurs. Volgens Valtteri Bottas is er geen enkele reden waarom er geen Tecpro muur geplaatst kan worden: "Sterker nog, die had er vandaag (zaterdag, red.) al moeten staan." Lance Stroll kan het alleen maar eens zijn met de interviewer als hem wordt voorgelegd dat de FIA zich druk maakt om ondergoed en juwelen, maar dat hier niet naar geluisterd wordt: "Dat is belachelijk, een lachertje."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie