Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

F1-coureurs trekken strafpunten in twijfel: "China was een grap"

De nodige Formule 1-coureurs hebben dit seizoen al strafpunten op hun racelicentie gekregen. In China werd het wel erg bont gemaakt en werden er onder meer aan Fernando Alonso, Daniel Ricciardo en Lance Stroll strafpunten uitgedeeld.

Press conference Miami 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Miami wordt aan diverse coureurs de vraag voorgelegd of dat er iets moet worden veranderd aan het systeem van de strafpunten. Williams-coureur Logan Sargeant kreeg bijvoorbeeld twee strafpunten op zijn licentie voor het inhalen van Nico Hulkenberg onder de safety car tijdens de Grand Prix van China.

De Amerikaan is niet erg te spreken over het systeem. "Ik denk dat de mijne extreem frustrerend was. Ik denk dat de straf één ding is, ik denk dat strafpunten krijgen voor het incident een beetje een grap was", zo legt Sargeant uit tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat er veel ergere dingen gebeuren in het weekend waarvoor je gewoon een reprimande krijgt."

"Er zijn coureurs geweest die tijdens de kwalificatie voor me afremden, waardoor we bijna crashten en er gebeurde niets. Maar als ik dan tegelijk met iemand anders over een streep ga en je ziet het niet eens, dan krijg je strafpunten. Ik denk dat het geen geweldige richting is die we opgaan."

'Moet naar gekeken worden'

Sergio Perez kreeg in China geen straf, maar is momenteel samen met Sargeant koploper in dit speciale kampioenschap. "Ik leid het kampioenschap momenteel wat betreft het aantal strafpunten!", zo grapt de Mexicaan. "Soms betaal je al de prijs voor de straf die je krijgt en om er dan strafpunten aan toe te voegen... Gezien het feit dat we nu meer races hebben, denk ik dat het iets is waar zeker naar gekeken moet worden."

"Als je kijkt naar alle punten die elke coureur krijgt, zijn er veel punten die waarschijnlijk over de schreef gaan, maar de regel is er. Maar hopelijk is het iets dat in de toekomst opnieuw bekeken kan worden."

Lance Stroll reageerde op zijn eigen, kenmerkende manier op de vraag over de strafpunten. "Ik bedoel, het is wat het is. De strafpunten gaan niet weg."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"