Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

F1-coureurs uiten kritiek op nieuw circuit Miami: "Dat is erg teleurstellend"

Veel Formule 1-coureurs zijn absoluut niet te spreken over hoe het circuit van Miami er voor de eerste Grand Prix aldaar erbij ligt.

Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Miami werd uitgekeken naar wat men op voorhand al typeerde als een waar inhaalspektakel, mede geholpen door drie DRS-zones. Echter, na de eerste trainingsdag in Florida zijn die geluiden vanuit de coureurs zelf wel verstomd. Ze vrezen nu juist het tegenovengestelde.

Eén en ander heeft te maken met het asfalt van het Miami International Autodrome, zoals Segio Perez uitlegt tegenover onder andere RacingNews365: "Ik ben erg teleurgesteld dat er naast de ideale lijn helemaal geen grip is. Dat is echt heel erg jammer, want ik denk dat het racen daardoor niet best zal zijn."

Hoe slecht is het dan werkelijk gesteld? "Zodra je van de lijn afwijkt, is er gewoon geen grip. Het voelt dan welhaast vochtig aan, waardoor het heel lastig wordt om te racen."

Norris en Hamilton ook niet wild van enthousiasme

Na de vrije trainingen, waarin we veel coureurs daadwerkelijk hebben zien spinnen, kreeg Perez bijval van Lando Norris, eveneens tegenover onder andere RacingNews365: "Het is gewoon verschrikkelijk zodra je van de lijn afwijkt. Ik hoop dan dan ook dat er nog iets aan te doen valt, al heb ik geen idee wat dat dan zou kunnen zijn."

"Misschien dat het kan helpen de baan schoon te maken. In de morgen lagen er veel marbles en dergelijke, waardoor het game-over was zodra je offline ging. In VT2 was het vervolgens even iets beter, maar als er dan vervolgens weer een paar marbles op de baan komen, is het weer verschrikkelijk."

"Voor het racen is het niet top, maar het positieve is dat het desondanks een toffe baan is. Het is uitdagend, moeilijk en fouten worden afgestraft, maar toch is het leuk om op te rijden."

Hamilton deelt het sentiment dat het een leuke baan is, maar wel één met verbeterpunten: "Je zou toch zeggen dat het in deze tijd relatief eenvoudig is om een vlakke baan neer te liggen, maar bij de aanhechtingspunten zien we veel hobbels. En die langzame sector is net of je met een kart over een parkeerplaats rijdt. Als ze dat in de toekomst kunnen veranderen, komt dat de baan ten goede."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull