Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-coureurs uiten kritiek op nieuw circuit Miami: "Dat is erg teleurstellend"

Veel Formule 1-coureurs zijn absoluut niet te spreken over hoe het circuit van Miami er voor de eerste Grand Prix aldaar erbij ligt.

Voorafgaand aan de Formule 1 Grand Prix van Miami werd uitgekeken naar wat men op voorhand al typeerde als een waar inhaalspektakel, mede geholpen door drie DRS-zones. Echter, na de eerste trainingsdag in Florida zijn die geluiden vanuit de coureurs zelf wel verstomd. Ze vrezen nu juist het tegenovengestelde. Eén en ander heeft te maken met het asfalt van het Miami International Autodrome, zoals Segio Perez uitlegt tegenover onder andere RacingNews365: "Ik ben erg teleurgesteld dat er naast de ideale lijn helemaal geen grip is. Dat is echt heel erg jammer, want ik denk dat het racen daardoor niet best zal zijn." Hoe slecht is het dan werkelijk gesteld? "Zodra je van de lijn afwijkt, is er gewoon geen grip. Het voelt dan welhaast vochtig aan, waardoor het heel lastig wordt om te racen."

Norris en Hamilton ook niet wild van enthousiasme

Na de vrije trainingen, waarin we veel coureurs daadwerkelijk hebben zien spinnen, kreeg Perez bijval van Lando Norris, eveneens tegenover onder andere RacingNews365: "Het is gewoon verschrikkelijk zodra je van de lijn afwijkt. Ik hoop dan dan ook dat er nog iets aan te doen valt, al heb ik geen idee wat dat dan zou kunnen zijn." "Misschien dat het kan helpen de baan schoon te maken. In de morgen lagen er veel marbles en dergelijke, waardoor het game-over was zodra je offline ging. In VT2 was het vervolgens even iets beter, maar als er dan vervolgens weer een paar marbles op de baan komen, is het weer verschrikkelijk." "Voor het racen is het niet top, maar het positieve is dat het desondanks een toffe baan is. Het is uitdagend, moeilijk en fouten worden afgestraft, maar toch is het leuk om op te rijden." Hamilton deelt het sentiment dat het een leuke baan is, maar wel één met verbeterpunten: "Je zou toch zeggen dat het in deze tijd relatief eenvoudig is om een vlakke baan neer te liggen, maar bij de aanhechtingspunten zien we veel hobbels. En die langzame sector is net of je met een kart over een parkeerplaats rijdt. Als ze dat in de toekomst kunnen veranderen, komt dat de baan ten goede."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"