Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-coureurs vrezen niet alleen het weer in Singapore: "Dit wordt echt gestoord!"

De Grand Prix van Singapore wordt door vele coureurs gezien als de zwaarste Grand Prix op de kalender. Alex Albon en Lando Norris blikken vooruit op de race op het Marina Bay Street Circuit.

Na een korte break van tweeënhalve week reist het F1-circus af naar het volgende circuit op de kalender; en wat voor één! Het Marina Bay Street Circuit in Singapore wordt door de coureurs gezien als een van de zwaarste circuits op de kalender. Het is inmiddels al drie jaar geleden dat we mochten genieten van de 'nachtrace', zoals de Grand Prix van Singapore ook wel wordt genoemd. Het zal er erg broeierig gaan aanvoelen door de hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid. Maar dit seizoen komt daar nog een extra fysieke uitdaging bij kijken vertelt Alex Albon in een video van Williams (de video was opgenomen voordat hij een blindedarmontsteking kreeg). "Het zal interessant worden omdat deze auto's zoveel stuiteren", begint Albon. "Weet je nog in Monaco? Hoe erg het daar al was. Singapore is nog hobbeliger. Singapore voelde toen in 2019 zoals Monaco dit jaar voelde. Dus dit wordt echt gestoord."

Albon: "Neem je bitje mee"

"Neem je bitje en wat paracetamol mee", grapt Albon tegenover teamgenoot Nicholas Latifi. "Het zal heel fysiek worden, maar de baan zelf is eigenlijk best leuk. Het is vreemd genoeg een vloeiende baan, maar om snel te zijn moet je echt hard pushen. Het is een soort gevoel zoals in Monaco, waar een rondje voelt als constant op het randje zitten, omdat de bochten sneller zijn dan je denkt." Ook McLaren-coureur Lando Norris ziet het Marina Bay Street Circuit als een leuke baan, maar ook hij erkent dat het alles behalve een eenvoudige Grand Prix wordt. "Ik kan niet wachten, Singapore is één van mijn favoriete circuits", is Norris te horen tegenover Sky Sports. "Het is een extreem moeilijke baan en het zal nog lastiger worden met deze auto's. Ze zijn verschrikkelijk over de hobbels - het stuiteren en de porpoising." "Het zal aan de ene kant niet fijn zijn om er te rijden. Maar aan de andere kant is het één van de moeilijkste circuits om alle bochten te nailen , maar als het lukt is het een leuke prestatie en zal het geweldig voelen."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"