Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Circuit Zandvoort

F1-directeur vol vertrouwen over Dutch GP: "Zandvoort kan als Monaco worden"

F1-topman Sean Bratches ziet enorm uit naar de Grand Prix van Nederland. De directeur is van mening dat de race in Zandvoort mogelijk zelfs grote wedstrijden als die in Monaco achterna kan gaan en een onmisbare Grand Prix op de F1-kalender kan worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Komend seizoen keert de Formule 1 voor het eerst in bijna veertig jaar terug naar Nederland, om op het circuit van Zandvoort te racen. Hoewel de voorbereidingen nog lang niet zijn afgerond, lijkt alles in kannen en kruiken te zijn en heerst er geenszins paniek. Desondanks heeft Formule 1-topman Sean Bratches een plan B, mocht het alsnog in de soep lopen.

Bratches lijkt hiermee eens te meer te bevestigen dat de Formule 1 in 2020 zal terugkeren naar Nederland, al dan niet op Circuit Zandvoort. Bratches vertelde het volgende in Nieuwsuur. "Natuurlijk hebben we altijd een plan B. In de huidige positie hebben we opties om ook ergens anders te kunnen racen. Echter, samen met Zandvoort hebben we een duidelijk plan gemaakt om de race op het circuit te kunnen realiseren. Hoewel er altijd iets fout kan gaan en ik het om deze reden nooit met volledige zekerheid kan zeggen, durf ik te stellen dat wij op Zandvoort zullen racen."

Bratches ziet ook geen reden voor Zandvoort om snel weer van de kalender te verdwijnen. Wat betreft de topman kan het circuit achter de duinen voor langere tijd verbonden blijven aan de Formule 1. "We komen alweer 69 jaar in Monaco, ruim veertig jaar in Canada, noem ze maar op. Bepaalde circuits hebben nu eenmaal een zekere historie die we graag met het publiek willen delen. In mijn ogen kan Zandvoort zeker weer zo'n soort circuit worden."

Ondanks alle lof die Bratches voor Zandvoort overheeft, hoeft het TT Circuit van Assen de hoop niet helemaal op te geven. "Onze relaties met Assen zijn nog zeer goed, het management van het circuit heeft een ware historische parel in handen. Het circuit staat wereldwijd hoog aangeschreven. Wellicht dat wij er ooit zullen gaan rijden, maar voor nu is Zandvoort de eerste keuze."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

1 reactie

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"