Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-fabriek van Aston Martin getroffen door brand

Op woensdagavond woedde er een brand in de Formule 1-fabriek van Aston Martin. Het ging fout bij de windtunnel, maar de renstal kwam met de schrik vrij.

Op woensdagavond deelden bewoners naast een van de Aston Martin-faciliteiten in Groot-Brittannië verontrustende beelden. Meerdere hulpdiensten snelden naar de fabriek door een brandmelding. Het Formule 1-team bevestigde de brand, maar laat weten dat de schade meevalt en de brandweer serieuze schade kon voorkomen. "Voor iedereen die zich afvroeg of er iets aan de hand was in een van onze faciliteiten in Groot-Brittannië, we kunnen bevestigen dat er een kleine brand was in de afzuiging van onze windtunnel", bevestigt de renstal. "Dit was spoedig geblust." Het team bedankt de bezorgde volgers.

Gevolgen voor de prestaties op het circuit?

Of de brand gevolgen heeft voor de prestaties op het circuit is niet bekend. Mocht alleen de afzuiging van de windtunnel beschadigd zijn, dan zal Aston Martin de laatste twee races hierdoor niet gehinderd worden. Wel kan het mogelijk vertraging opleveren voor het ontwikkelen van de 2022-bolide.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi