Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-fans vellen verrassend oordeel over Hamilton als Red Bull-teamgenoot van Verstappen

Wat is tot nu toe in '23 de mooiste overwinning van Max Verstappen? En als Lewis Hamilton en Verstappen samen teamgenoten zouden zijn, zou het kampioenschap dan spannender zijn dan dat nu het geval is? Deze vragen stelde RacingNews365 aan de Nederlandse Formule 1-fans en de lezers lieten massaal hun stem achter.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kan met Mercedes (vooralsnog) niet tippen aan de snelheid van Max Verstappen in de Red Bull. Dat Hamilton met betermateriaal een waardig concurrent is van Verstappen, heeft hij wel bewezen in 2021. Na de GP van België zei de Brit ook het volgende over de dominantie van Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez: "Als ik in Sergio's auto zat, dan had Verstappen het nu wel anders gehad!"

Naar aanleiding hiervan vroeg RacingNews365 haar lezers of de titelstrijd met Hamilton en Verstappen in een Red Bull spannend(er) geweest was. Maar liefst 11.000 fans lieten hun mening gelden. De meerderheid van de RN365-lezers (63,4%) is ervan overtuigd dat dit een spannend(er) seizoen op zou leveren, maar dat Verstappen alsnog de titelstrijd zou winnen.

18,4 procent van de stemmers is er daarentegen van overtuigd dat het gat tussen Lewis en Max als teamgenoten net zo groot was geweest als het nu is tussen de twee huidige Red Bull-coureurs. Toch ziet ruim 14 procent een Red Bull-team met de twee oud kampioenschapsrivalen helemaal zitten. Volgens deze groep stemmers zou het nog wel eens heel spannend kunnen worden in de strijd om de wereldtitel.

De beste zege van Verstappen in 2023 tot nu toe

Na de GP van België werd het tijd om de balans op te maken en te kijken naar de tien overwinningen van Verstappen tot nu toe, behaald in het huidige seizoen. RacingNews365 vroeg de lezers naar de beste race van de Nederlander tot nu toe in 2023. De meeste stemmen gingen naar de Grand Prix van Miami, waar Verstappen startte vanaf de negende positie en na 47 ronden naar de leiding wist te rijden. 41,3 procent van de stemmen vond dat de mooiste overwinning van Max Verstappen tot nu toe dit seizoen, gevolgd door de GP van België met 16,6 procent en de GP van Groot-Brittannië met 14,6 procent. De Grand Prix van Groot-Brittannië won de tweevoudig wereldkampioen vanaf poleposition, de Grand Prix van België vanaf de zesde startpositie.

Relatietherapie

Tijdens de Grand Prix van België hoorden we heel wat wat gekibbel over de boardradio van Max Verstappen met zijn engineer Gianpiero Lambiase. Na de race konden de mannen van de Oostenrijkse renstal er wel om lachen. Zo grapte Red Bull-adviseur Helmut Marko dat het misschien tijd was voor relatietherapie voor de twee. De Formule 1-fans thuis waren niet zo onder de indruk van de boardradio's op het circuit van Spa-Francorchamps.

Een ruime hoeveelheid van 76,2 procent van de ruim 7500 stemmers is er namelijk van overtuigd dat dit soort boardradio's prima moet kunnen binnen de relatie van Max en zijn engineer. 16,5 procent is het ook eens met de stelling dat de pittige discussies tussen Verstappen en zijn engineer 'gewoon 'bij het racen horen. Zij geven aan dat 'de pittige discussies gewoon open gevoerd moeten worden'.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

31 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken