Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2024

F1 geeft gehoor aan klaagzang coureurs, Nederlandse fan moet even slikken

Het is misschien even slikken voor de Nederlandse Formule 1-fan. Die dient ten opzichte van vorig jaar twee uur eerder op te staan voor de Grand Prix van Australië. De coureurs zullen er in ieder geval wél blij mee zijn.

Start Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het besluit om de start van de Formule 1 Grand Prix van Australië ten opzichte van vorig jaar één uur (lokale tijd) naar voren te halen, komt niet uit de lucht vallen.

Men start weliswaar net als vorig jaar om 15:00 uur lokale tijd, maar dat is nu één week voordat de klok een uur wordt teruggedraaid, terwijl dat vorig jaar op de dag van de GP gebeurde. Dat men, kijkend naar de stand van de zon een uur 'eerder' start, is het directe gevolg van de massale klaagzang van de coureurs een jaar geleden. Die gaven namelijk aan dat de ondergaande zon een hinderlijk probleem werd met betrekking tot het zicht van de coureurs, zeker nadat de race vanwege meerdere onderbrekingen zo uitliep.

Omdat vorig jaar in Australië de klok een uur terug werd gezet, terwijl in Nederland juist de klok een uur vooruit ging, handelingen die nu pas een week later gebeuren, begint de race dit jaar niet om 07:00 uur Nederlandse tijd, maar al om 05:00 uur Nederlandse tijd.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer