Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

F1 grijpt nog voor start GP-weekend in en komt met bijzonder verbod

Het is het grootste ledscherm ter wereld, maar gedurende de GP van Las Vegas zal niet alles te zien zijn op de nu al iconische Sphere in de Amerikaanse gokstad.

Sphere Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toegegeven, het is een bijzonder gezicht. Een totaal verlichte bol, 112 meter hoog en 157 meter breed, aan de buitenkant opgebouwd uit 1,2 miljoen ledlampen. De Sphere in Las Vegas is pas in september geopend, maar nu al wereldberoemd. U2 speelt er sinds de opening zijn concerten in, met plek voor ruim 18.000 bezoekers. Maar gedurende het F1-weekend in Las Vegas heeft U2 vrijaf en wordt de Sphere ingezet voor de GP van Las Vegas.

De Formule 1-wagens rijden tijdens de vrije trainingen, kwalificatie en de race om de Sphere heen. Het gebouw ligt in de noordwestelijke hoek van het circuit en gedurende het GP-weekend zullen beelden van de F1 aan de buitenkant te zien zijn op de ledschermen. Zoals coureurs, presentaties, reclames, helmen en de overwinningsceremonie. Maar om de coureurs niet teveel af te leiden heeft de Formule 1 wel ingegrepen.

De kleuren rood, geel en blauw worden in de ban gedaan. Dit zijn kleuren waar F1-coureurs scherp op letten als ze aan het rijden zijn en daarom mogen deze gedurende de sessies niet prominent op de Sphere te zien zijn.

Max Verstappen hoopt in ieder geval niet dat hij zichzelf op de Sphere ziet als hij er langsrijdt. "Ik hoop dat ze er iets leuks op zetten, maar niet mijn gezicht. Dat is teveel afleiding voor mij en dan sta ik in de muur. Laten we dat maar niet doen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Zandvoort F1-team legt test af op Nederlandse bodem