Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

F1 hakt knoop door en besluit meerdere races definitief te schrappen

Het zat er al enige tijd aan te komen. De Formule 1 mijdt dit jaar Noord- en Zuid-Amerika volledig vanwege de coronapandemie.

Brazilie start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De F1-kalender krijgt met de (aanstaande) toevoeging van races op de Nürburgring, Imola en Portimao in oktober en november steeds meer vorm, waarbij zich langzaam maar zeker de contouren vormen voor de rest van het seizoen. Dat lijkt zich vanaf november vooral in Azië en in het Midden-Oosten te gaan afspelen.

Vanwege de omvang van de corona-uitbraak op de Amerikaanse continenten, zowel noord als zuid, komen de Grands Prix van de Verenigde Staten (Austin), Canada (Montreal), Mexico (Mexico-City) en Brazilië (Interlagos) dit jaar definitief te vervallen, zo melden verschillende bronnen. Vooral voor de F1-gekke Brazilianen zal het even wennen zijn: de Grand Prix in het grootste Zuid-Amerikaanse land staat sinds 1973 onafgebroken op de kalender, waarbij Jacarepagua en Interlagos als gastheren optraden.

Insiders rekenen in november op eventuele races zonder publiek in Vietnam en Maleisië, waarna het seizoen zou worden afgesloten met twee Grands Prix in Bahrein en een finale in Abu Dhabi op zondag 13 december. In dat geval zou de kalender dus alsnog 18 Grands Prix omvatten. Wordt, ongetwijfeld, spoedig vervolgd.

Update: 16:00 uur: de Formule 1 heeft inderdaad bevestigd dat de vier hier boven genoemde races zijn afgelast. Tegelijkertijd zijn er drie nieuwe Grands Prix toegevoegd aan de kalender!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde