Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

F1 hakt knoop door en besluit meerdere races definitief te schrappen

Het zat er al enige tijd aan te komen. De Formule 1 mijdt dit jaar Noord- en Zuid-Amerika volledig vanwege de coronapandemie.

Brazilie start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De F1-kalender krijgt met de (aanstaande) toevoeging van races op de Nürburgring, Imola en Portimao in oktober en november steeds meer vorm, waarbij zich langzaam maar zeker de contouren vormen voor de rest van het seizoen. Dat lijkt zich vanaf november vooral in Azië en in het Midden-Oosten te gaan afspelen.

Vanwege de omvang van de corona-uitbraak op de Amerikaanse continenten, zowel noord als zuid, komen de Grands Prix van de Verenigde Staten (Austin), Canada (Montreal), Mexico (Mexico-City) en Brazilië (Interlagos) dit jaar definitief te vervallen, zo melden verschillende bronnen. Vooral voor de F1-gekke Brazilianen zal het even wennen zijn: de Grand Prix in het grootste Zuid-Amerikaanse land staat sinds 1973 onafgebroken op de kalender, waarbij Jacarepagua en Interlagos als gastheren optraden.

Insiders rekenen in november op eventuele races zonder publiek in Vietnam en Maleisië, waarna het seizoen zou worden afgesloten met twee Grands Prix in Bahrein en een finale in Abu Dhabi op zondag 13 december. In dat geval zou de kalender dus alsnog 18 Grands Prix omvatten. Wordt, ongetwijfeld, spoedig vervolgd.

Update: 16:00 uur: de Formule 1 heeft inderdaad bevestigd dat de vier hier boven genoemde races zijn afgelast. Tegelijkertijd zijn er drie nieuwe Grands Prix toegevoegd aan de kalender!

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x