Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-journalist: "Verstappen en Hamilton hebben nog steeds veel respect voor elkaar"

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Brazilië door een inhaalactie op Max Verstappen. F1-journalist Tom Clarkson zag twee coureurs die elkaar respecteren en een andere Verstappen dan een paar jaar geleden.

Max Verstappen en Lewis Hamilton worden wel eens verweten dat ze geen respect voor elkaae zouden hebben, maar volgens Tom Clarkson is dat helemaal niet het geval. Clarkson leidt de persconferenties voor de Formule 1 en zag zondag juist twee coureurs die elkaar respecteren. "Ik stelde wat vragen aan Valtteri Bottas en terwijl hij antwoord gaf, waren Max en Lewis aan het babbelen. Ik kon niet horen wat ze zeiden omdat ze fluisterden, maar er is nog steeds wederzijds respect. Ze genoten allebei van dat gevecht", vertelt Clarkson in de F1 Nation podcast . Hamilton wist de race in Brazilië te winnen, maar volgens de F1-journalist heeft Verstappen ook enorm goed werk geleverd. "Max was het hele weekend ongelooflijk. Hij haalde het maximale uit zijn auto die gewoon ondergeschikt was aan de Mercedes."

Verstappen veranderde houding in F1

"Hij zou de leiding in de wedstrijd nooit zonder slag of stoot weg hebben gegeven, maar hij was immens constant in zijn rondetijden. En het andere van Max dit weekend is dat hij zei dat hij ervan genoten heeft", aldus Clarkson. Daarmee ziet de journalist een andere Verstappen dan een paar jaar geleden. In zijn beginjaren in de Formule 1 gedroeg de Nederlander zich heel anders maar in 2018 kwam een kantelpunt, aldus de Formule 1-journalist. "Het was alsof hij het destijds te graag wilde en dat hij daardoor veel fouten maakte", legt Clarkson uit. "Maar halverwege dat seizoen in 2018 veranderde hij zijn werkwijze en is hij een stuk meer ontspannen geworden. Sindsdien is hij gewoon elk seizoen beter en beter geworden. Hij is nu zo volwassen, zelfs als hij een race verliest, weet hij dat hij het goed heeft gedaan."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024