Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

F1-kampioen met NASCAR-bolide naar 24 uur van Le Mans

Ja, je leest het goed. Drie werelden komen dit jaar samen op Le Mans als Formule 1-kampioen Jenson Button in de NASCAR-bolide van Garage 56 meedoet aan Le Mans.

Hendrick motosports chevrolet le mans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Hendrick Motorsports
De 24 uur van Le Mans wordt dit jaar om meerdere redenen een bijzondere bedoeling. De nieuwe Hyercarklasse barst van de grote namen, maar dit jaar doet er ook een experimentele NASCAR-bolide mee.

Een Next Gen Chevrolet Camaro ZL1-bolide met 670pk zal namelijk meedoen en tussen het Hypercar-geweld en de LMP2- en GT-bolides meeracen. De wagen doet echter mee voor spek en bonen en zal in geen enkele klasse kunnen strijden om de winst.

F1-kampioen

De auto doet namelijk mee als experiment onder de noemer 'Garage 56'. Het plekje op de grid voor een experimentele bolide werd in 2012 in het leven geroepen en in 2023 is deze dus voor een NASCAR-bolide.

De drie coureurs die in de NASCAR-bolide over het Circuit De La Sarthe in Le Mans gaan scheuren, zijn niet zomaar namen. F1-kampioen Jenson Button, die in 2009 de beste coureur ter wereld was toen hij voor Brawn GP reed, kruipt namelijk achter het stuur, samen met NASCAR-legende Jimmie Johnson en voormalig Le Mans-winnaar Mike Rockenfeller.

De 24 uur van Le Mans wordt dit jaar op 10 en 11 juni verreden.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull