Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-kampioen neemt hoed af voor Verstappen te midden van Red Bull-storm

Het is dit seizoen allesbehalve rustig binnen Red Bull. Het ene na de andere kopstuk vertrekt en de RB20 wil maar niet doen wat Max Verstappen wil. Toch is Nigel Mansell, voormalig wereldkampioen Formule 1, onder de indruk van hoe Verstappen omgaat met al die interne problemen.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al het hele jaar is het onrustig binnen de Red Bull. Dat begon aan het begin van het jaar met het gedoe rondom Horner. Het vertrek van meerdere kopstukken en de grilligheid van de RB20 zorgde ervoor dat de interne storm bij Red Bull met de dag groter lijkt te worden.

Toch is er één stabiele factor: Max Verstappen. De Nederlander lijkt zich niets aan te trekken van al het gedoe binnen het team en is op weg naar alweer zijn vierde wereldtitel op een rij. Nog zes races moet Verstappen 'overleven' om Norris te verslaan in de titelstrijd. Nigel Mansell is hier erg van onder de indruk. De wereldkampioen van 1992 vertelt bij Top Offshore Sportsbooks over zijn bewondering voor de Nederlander: "Ik denk dat dit het fantastische is aan Formule 1. Alles is mogelijk. Max is de regerend wereldkampioen en hij heeft een ongelooflijk voordeel om dit jaar nóg een wereldkampioenschap te winnen.

"En met alle dingen die er bij Red Bull zijn gebeurd, moet je je hoed afnemen voor Max dat hij zijn concentratie heeft behouden. Zijn auto is op dit moment niet zo competitief als de anderen en hij heeft een aantal fantastische races gereden", aldus Mansell.

Toch voorziet de Brit een aanstaande transfer voor Verstappen. Mansell denkt dat één team de meeste kans maakt: "Ik denk dat als de draaimolen zo blijft draaien als nu, hij naar Mercedes vertrekt. Maar het gaat interessant worden en hopelijk kan Red Bull hem houden. Ik denk dat hij sowieso langer onder contract staat, maar ik weet dat alles mogelijk is, aangezien ik zelf in de Formule 1 heb gezeten!"

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x