© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

F1 kampt met dalende omzet in tweede kwartaal, minder prijzengeld

09 aug. 2018 09:07 René Oudman 2 reacties
De baas van de Formule 1, Chase Carey, liet zich kortgeleden nog ontvallen dat de fanbeleving stukken beter lijkt te worden. Chartaal en giraal gaat het er echter niet op vooruit: de koningsklasse van de autosport heeft in het tweede kwartaal van 2018 minder omzet gedraaid dan dat vorig jaar het geval was.

Om precies te zijn is de omzet gedaald met vijf procent, de teams worden met z'n allen voor zeven procent gekort. In het tweede kwartaal van 2017 kwam er 616 miljoen dollar binnen, dat bedrag is in 2018 gekrompen naar 588 miljoen dollar. Het tussen de teams te verdelen bedrag is geslonken van 330 naar 307 miljoen dollar.

Liberty Media meent dat de grote klappers nog moeten komen. De Formule 1 zou namelijk meer geld verdienen in verre oorden, daar waar zij in 2018 nog amper zijn geweest. Het verplaatsen van de Grand Prix van Rusland wordt als argument aangeleverd - die wedstrijd, die in de afgelopen twee seizoenen aan het begin van het jaar werd verreden, zou veel centen opleveren.

Carey is echter niet uit zijn hum te krijgen en bezigt vrolijke taal: "We hebben een succesvolle terugkeer beleefd in Frankrijk en er zijn bovendien twee fanfestivals georganiseerd!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen