Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1 komt aan wens Verstappen tegemoet en introduceert nóg een nieuwe band

Het was al bekend dat er dit jaar een nieuwe droogweerband zou worden toegevoegd aan het spectrum, de C0, maar daar blijft het niet bij. Er zijn meerdere besluiten gemaakt door de Formule 1 en de FIA, in samenspraak met de teams.

Verstappen Leclerc Suzuka Japan Rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In aanloop naar het nieuwe F1-seizoen is het hoogste orgaan van de Formule 1, de F1-commissie, waarin teams, de FIA en de Formule 1 zetelen, samengekomen om enkele wijzigingen te bespreken.

Er zijn weer een aantal knopen doorgehakt. Zo zullen de regels omtrent radioberichten van en naar de coureurs worden versoepeld. Zo was er een regel die stelde dat coureurs geen hulp van buitenaf mochten krijgen voor bepaalde dingen. Die regels is nu geschrapt en dus is er vrijer radioverkeer mogelijk.

Nieuwe banden

In navolging van de nieuwe droogweerband, de C1 (die de C1 van vorig jaar vervangt en waardoor de C1 van vorig jaar nu de C0 wordt) komt er ook een nieuwe regenband. Deze is niet extra, maar vervangt de huidige regenbanden.

Er was namelijk veel commentaar over deze banden, waaronder van Max Verstappen, aangezien de coureurs deze niet goed genoeg vonden. Er was nauwelijks grip en de banden waren heel langzaam. Daarom namen de coureurs vaak risico's met een vroege switch naar intermediates in het geval dat de baan langzaam opdroogde.

De nieuwe band is de afgelopen maanden ontwikkeld met behulp van verschillende testdagen. Ze worden echter nog niet per direct in gebruik genomen, omdat dat logistiek niet mogelijk is. Pas vanaf de GP in Imola wordt dat gedaan, maar traditioneel gezien zullen we tot die tijd weinig regen zien.

Parc Fermé

Verder zijn er nog wat kleine wijzigingen gemaakt aan de reglementen. Zo is er wat veranderd aan de Parc Fermé regels in sprintraceweekenden. De teams krijgen iets meer bewegingsruimte als het aankomt op 'onderdelen die snel beschadigd raken'. Er komt een Technical Directive om dit te bevestigen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull