Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-legende Andretti: "Complete Verstappen is het perfecte voorbeeld van een kampioen"

Mario Andretti heeft dit seizoen met volle teugen genoten van Max Verstappen. De F1-wereldkampioen van 1978 is onder de indruk van de Red Bull-coureur en noemt hem de perfecte wereldkampioen.

Met het winnen van zijn tweede wereldtitel is Max Verstappen op het lijstje met F1-kampioenschappen meerdere eenmalige kampioen voorbij gegaan. Een voorbeeld is Mario Andretti, de Amerikaanse coureur die in 1978 wereldkampioen Formule 1 werd namens Lotus. Wat Verstappen in 2022 deed, lukte Andretti in 1979 niet: zijn titel prolongeren. Dat moet wel een geweldig gevoel zijn, denkt de voormalig coureur, die daarbij ook wijst naar het controversiële seizoenseinde van vorig jaar. Wat Verstappen dit jaar heeft laten zien, daar is de Indy 500-winnaar van 1969 diep van onder de indruk. "Er is niets beter dan een wereldtitel kunnen verdedigen, zeker na alles wat er vorig jaar is gebeurd. Hij verdient het absoluut. Hij heeft gedomineerd dit seizoen en zal dat de laatste vier races ook nog doen. Hij is het perfecte voorbeeld van hoe een wereldkampioen zou moeten zijn", geniet hij bij Sky Sports .

Verstappen the man to beat

Andretti had het graag opgenomen tegen Verstappen, want de inmiddels 82-jarige coureur zou zich graag willen meten met de crème de la crème van de Formule 1. "Max is compleet. Hij is geweldig in de kwalificatie en zijn racecraft is super. Zijn team verdient ook lof, want de strategie is altijd perfect. Als dat allemaal werkt, dan ben je bijna niet te verslaan. Dat zal in de nabije toekomst zo blijven", gokt hij. "Ik had graag tegen hem willen racen", vervolgt de twaalfvoudig GP-winnaar. "Je wil jezelf altijd kunnen meten met de besten en dat zullen sommige jonge coureurs vandaag de dag ook denken. Als ze zich met Max kunnen vergelijken, dan hoor je thuis in de Formule 1. Dat geeft een coureur een enorme boost. Je wilt altijd mikken voor de top en Max toont hoe dat eruit ziet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi