Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jackie Stewart

F1-legende geniet van Verstappen: "Maar als hij er niet was geweest..."

Sir Jackie Stewart, een van de Formule 1-grootheden, geniet van Max Verstappen en zijn dominantie in de F1. Toch was het volgens Stewart stukken spannender geweest zonder de Nederlander.

Verstappen Sainz Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Veertien races, veertien overwinningen voor Red Bull. Puur naar de cijfers gekeken is het Formule 1-seizoen van 2023 niet écht spannend, vooral niet als je ook nog eens benoemt dat twaalf van die veertien races zijn gewonnen door Max Verstappen. En ook nog eens tien op een rij. Is de F1 dit jaar echt zo saai?

Nee hoor, zo vindt Sir Jackie Stewart. De drievoudig Formule 1-kampioen kan er zelfs van genieten, zo legt hij uit in gesprek met het Duitse BILD: "De entertainment-factor is gigantisch! Natuurlijk, de strijd voor de wereldtitel is al beslist, maar als Max er niet was geweest met zo'n goed seizoen, dan was er een strijd om de titel met Sergio Perez, Lewis Hamilton en Fernando Alonso!"

"Drie coureurs van drie teams... Dat is wat de fans juist willen zien", aldus de 84-jarige voormalige coureur.

Kan Verstappen nóg beter worden?

"Normaal gesproken ontwikkelen coureurs zich tegen het einde van hun twintiger jaren", zo legt Stewart uit. "Maar om eerlijk te zijn: ik zie nog maar weinig ruimte voor verbetering bij Verstappen."

"Het maakt niet uit of het regent, waait of niet: Max haalt er toch wel het maximale uit met zijn auto, al moet men niet vergeten dat hij geen normale 25-jarige coureur is. Hij rijdt al in de F1 sinds hij 17 is en heeft veel meer ervaring dan anderen van zijn leeftijd."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"