Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jackie Stewart

F1-legende heeft advies voor Hamilton: "Het is tijd om te stoppen"

Lewis Hamilton heeft na de eerste negen rondes van het F1-kampioenschap een achterstand op teamgenoot George Russell. Sir Jackie Stewart vindt het wel genoeg geweest en adviseert de zevenvoudig kampioen om te stoppen.

Hamilton back Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Volgens Sir Jackie Stewart is het beter dat Lewis Hamilton stopt met zijn carrière in de Formule 1. De Mercedes-coureur staat in de WK-standen in de kwalificatieduels achter op zijn jongere teamgenoot George Russell. In de Convex Conversation podcast legt Stewart uit waarom het nu wel genoeg is.

"Hij heeft het nu lastig, want hij heeft een nieuwe teamgenoot die sneller is tijdens de kwalificaties. Dat is lastig voor hem om mee om te gaan", aldus de F1-legende. "Ik denk dat het tijd is voor hem om te stoppen. Hij heeft muziek, hij heeft cultuur en hij houdt van kleding. Het wereldje daarin zal absoluut iets voor hem zijn."

"Ik weet zeker dat hij er succesvol zal zijn. Hij heeft ook al veel geld gewonnen, en terecht ook, want hij is de beste van zijn tijd."

Hamilton vergelijkbaar met Senna en Prost

Stewart legt uit dat Hamilton de afgelopen jaren de sport 'erg goed heeft gedragen' en zet hem tussen een paar andere Formule 1-grootheden. "Lewis zit in die groep met de Ayrton Sennas en de Alain Prots, of misschien zelfs de Jackie Stewarts, wellicht , lacht hij.

Nu Hamiltons titelreeks na 2021 stopte door het kampioenschap van Max Verstappen, is het volgens de Flying Scot genoeg geweest. "Ik zie hem graag stoppen nu. Het is jammer dat hij niet stopte aan de top. Ik denk niet dat dat nu nog gaat gebeuren. Hoe dan ook, het is beter om te stoppen dan door alle pijn te gaan en niet te bereiken wat voorheen lukte."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

59 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen