Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jackie Stewart

F1-legende heeft advies voor Hamilton: "Het is tijd om te stoppen"

Lewis Hamilton heeft na de eerste negen rondes van het F1-kampioenschap een achterstand op teamgenoot George Russell. Sir Jackie Stewart vindt het wel genoeg geweest en adviseert de zevenvoudig kampioen om te stoppen.

Hamilton back Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Volgens Sir Jackie Stewart is het beter dat Lewis Hamilton stopt met zijn carrière in de Formule 1. De Mercedes-coureur staat in de WK-standen in de kwalificatieduels achter op zijn jongere teamgenoot George Russell. In de Convex Conversation podcast legt Stewart uit waarom het nu wel genoeg is.

"Hij heeft het nu lastig, want hij heeft een nieuwe teamgenoot die sneller is tijdens de kwalificaties. Dat is lastig voor hem om mee om te gaan", aldus de F1-legende. "Ik denk dat het tijd is voor hem om te stoppen. Hij heeft muziek, hij heeft cultuur en hij houdt van kleding. Het wereldje daarin zal absoluut iets voor hem zijn."

"Ik weet zeker dat hij er succesvol zal zijn. Hij heeft ook al veel geld gewonnen, en terecht ook, want hij is de beste van zijn tijd."

Hamilton vergelijkbaar met Senna en Prost

Stewart legt uit dat Hamilton de afgelopen jaren de sport 'erg goed heeft gedragen' en zet hem tussen een paar andere Formule 1-grootheden. "Lewis zit in die groep met de Ayrton Sennas en de Alain Prots, of misschien zelfs de Jackie Stewarts, wellicht , lacht hij.

Nu Hamiltons titelreeks na 2021 stopte door het kampioenschap van Max Verstappen, is het volgens de Flying Scot genoeg geweest. "Ik zie hem graag stoppen nu. Het is jammer dat hij niet stopte aan de top. Ik denk niet dat dat nu nog gaat gebeuren. Hoe dan ook, het is beter om te stoppen dan door alle pijn te gaan en niet te bereiken wat voorheen lukte."

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

59 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt