Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jackie Stewart

F1-legende legt uit: 'Hamilton heeft het niet meer'

Gaat Lewis Hamilton nog een achtste Formule 1-titel pakken? Sir Jackie Stewart denkt van niet.

Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Of je een Formule 1-titel haalt of niet, dat ligt natuurlijk niet alleen aan de coureur zelf. Pas als je een topcoureur én een topwagen hebt, maak je een serieuze kans om bovenaan te eindigen in het eindklassement van de koningsklasse. Max Verstappen domineert op dit moment, maar zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft het materiaal niet (meer) om tegen de Nederlander te strijden.

Heeft hij alleen het materiaal niet, of is er meer aan de hand? Sir Jackie Stewart denkt dat Hamilton het zelf ook niet meer in zich heeft om kampioen te worden. "Ik wil ten eerste zeggen dat Lewis een van de allerbeste coureurs ooit is in de geschiedenis van de Formule 1, maar in de afgelopen jaren heeft hij met Mercedes voor een team gereden dat om eenzame hoogte opereerde", zegt hij tegen BILD.

"Lewis had telkens maar één concurrent en dat was zijn teamgenoot. Op 2016 na won hij alle interne gevechten. Toen verloor hij van Nico Rosberg. Met alle respect: een goede coureur, maar niet de meest getalenteerde rijder ter wereld. Maar hij was wel hongerig. Hij had de drive om kampioen te worden."

"Hamilton heeft dat niet meer. Dat is nu een beetje het probleem, waarbij we ook mee moeten nemen dat de auto niet meer zo sterk is", aldus Stewart, die zich afvraagt of er nog een kampioenschap in zit. "Dat ligt ook weer aan Mercedes zelf. Onmogelijk is het niet, maar ik denk niet dat hij het nog kan. Ik denk ook niet dat hij, ondanks de Ferrari-geruchten, ooit van team zal switchen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"