Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

F1-nadeel De Vries ontkracht: "Onzin, bijna niemand kan daar aan tippen!"

Hoe gaat Nyck de Vries presteren in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen? Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365-host Joris Mosterdijk vooruit op het komende jaar en de prestaties van Nederlander nummer twee in de F1.

De Vries Abu Dhabi Test
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voorbereidingen op zijn eerst volwaardige F1-seizoen zijn voor Nyck de Vries al enige tijd begonnen. Niet zo gek ook, want na zijn invalbeurt in Monza 2022 had hij het fysiek zwaar. Nu, na een winter keihard trainen, zal de Friese coureur ongetwijfeld topfit aan de start verschijnen van zijn eerste volledige Formule 1-seizoen.

Hoe gaat hij het doen bij AlphaTauri? Tom Coronel heeft er in ieder geval het volste vertrouwen in. Wat vindt de landgenoot van De Vries van de voorbereiding? "Dat heeft 'ie eigenlijk altijd al zo gedaan! Track time, oftewel rondjes rijden, dat werkt het best. Die heeft hij nu gemaakt en gaat hij ook maken."

"Ik zie dat hij constant aan het gymmen is, maar dat deed hij altijd al. Hij is 100% de meest serieuze coureur die ik ooit in m'n leven ben tegengekomen en dat is ook waarom hij het verdient", aldus Coronel, die aanstipt dat De Vries' relatief late F1-debuut geen enkel probleem is. "27 jaar, maar ik blijf het herhalen: de auto weet niet hoe oud je bent."

De ervaring is juist iets waarmee De Vries een streepje voor heeft, zo legt Coronel uit. "Kijk even naar Nyck zijn cv, daar kan 80% van het Formule 1-veld niet eens aan tippen! Als je kijkt naar alle kampioenschappen die hij heeft gewonnen en alles wat hij gedaan heeft. Le Mans: bam, hij komt binnen en is gelijk het snelst."

"Alle verhalen van 'hij kan niet omgaan met de banden' is complete bullshit, want hij heeft bewezen dat het wel zo is met een langeafstandsrace."

Prestaties van AlphaTauri

Het ligt er volgens Coronel natuurlijk wel aan hoe goed het team van De Vries in 2023 is, maar puntenfinishes gaan volgens de autocoureur zeker weten voorbijkomen. "Ik zie Nyck als een potentieel toekomstig groeiend diamantje zoals we ook bij Max hebben gezien. Max heeft natuurlijk een bepaald talent en is net even wat ruiger met een andere denkwijze: bruut, recht voor z'n raap."

"Nyck is wat voorzichtiger, wat politieker, maar hij is er wel gekomen en rijdt nu bij AlphaTauri. Als de auto het aankan wel, want Nyck kan niet sneller dan de AlphaTauri. Die was afgelopen jaar echt bagger..."

"Maar als je binnen de top tien af en toe je gezicht kan laten zien, dan komt het goed. Dat is volgens mij wel het doel. Je kan zo de teams afgaan en de positie zeggen, want ieder team heeft twee auto's. Dan zit je eigenlijk ergens tussen P12 en P16, maar het zou mooi zijn als we de top tien binnen kunnen komen", aldus Coronel.

Bekijk de volledige vooruitblik met Tom Coronel hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring