Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 nadert eerste schorsing in jaren, Verstappen en De Vries nog ruim veilig

Pierre Gasly ontliep in Australië al een mogelijke schorsing voor de volgende Formule 1-race, maar nog altijd zal de Fransman op moeten passen om niet de eerste geschorste F1-coureur in jaren te worden. Hoe staan alle coureurs ervoor?

Ondanks een crash in de Formule 1 Grand Prix van Australië werd Pierre Gasly niet gestraft. Dat is maar goed ook voor de Alpine-coureur, want met 10 strafpunten op zijn superlicentie staat hij op scherp. Nog twee punten erbij en de Fransman wordt geschorst voor één Grand Prix. In Bakoe zal Gasly dus goed op moeten letten, want een incident veroorzaken en/of een ander vergrijp in dat weekend kan zomaar betekenen dat hij wordt geschorst. Hiermee is hij dan de eerste coureur sinds (de eveneens Franse) Romain Grosjean werd geschorst in 2012. Grosjean veroorzaakte toentertijd een massacrash bij de start van de GP van België, waarbij Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sergio Perez uitvielen na de eerste meters. De heftige crash werd bestraft met een schorsing voor een race en later kwam ook het strafpuntensysteem in de koningsklasse. Gasly kan de primeur hebben... Dit artikel gaat verder onder de foto.

Verstappen en De Vries meer dan veilig

Terwijl Gasly moet oppassen en ook de Aston Martin-coureurs relatief veel punten hebben, zullen de overige coureurs op de Formule 1-grid van 2023 zich minder zorgen maken om strafpunten. Vrijwel niemand staat écht in de gevarenzone op de Fransman na en de Nederlanders zijn zelfs helemaal onderaan te vinden. Zo had Max Verstappen het afgelopen jaar wat meer punten en moest ook hij even oppassen, maar nu zijn de meeste punten weer verdwenen. De regerend wereldkampioen heeft er slechts twee, net zoals Red Bull-teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Carlos Sainz. Ook Nyck de Vries is logischerwijs nog in de safe zone. De Nederlander heeft er dit seizoen 'slechts' drie races opzitten en heeft geen incidenten meegemaakt waarvoor hij is bestraft, waardoor de teller nog op nul staat.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"