Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 onthult eerste details over plannen voor duurzame brandstof

Als de Formule 1 in 2025, of 2026, met nieuwe motoren komt, dan zullen deze rijden op duurzame brandstoffen. Deze dinsdag onthulde Formule 1 de eerste details over de nieuwe brandstof, waarmee de sport de wereld een stukje verder wil helpen.

De koningsklasse van de autosport heeft details onthuld over de nieuwe duurzame brandstof die men de komende jaren wil introduceren in de sport, terwijl men zich opmaakt voor de nieuwe motoren. In 2030 wil de Formule 1 CO2-neutraal opereren en het introduceren van duurzame brandstof is een van de puzzelstukjes die daar bij kan helpen. In 2022, volgend jaar, zal de Formule 1 'E10'-brandstof gaan gebruiken, welke zal bestaan uit een mix van 90% fossiele brandstoffen en 10% ethanol. Maar, als de nieuwe motorregels die gepland staan voor 2025 of 2026 worden geïntroduceerd, wil men een nieuwe 100% duurzame brandstof hebben ontwikkeld. Men gaat er van uit dat de duurzame brandstof geen effect zal hebben op de Formule 1-auto's, die onverminderd snel zullen blijven. Volgens de Formule 1 zijn er verscheidene discussies gaande met verschillende bedrijven over de ontwikkeling van de brandstof, die men daarna wereldwijd in gebruik wil nemen. In 2030 zijn er namelijk naar schatting 1.8 miljard auto's op de weg, waarvan er slechts ongeveer 8% elektrisch zullen zijn. Omdat verbrandingsmotoren ook dan nog een cruciale rol zullen spelen, hoopt de Formule 1 met de ontwikkeling van haar nieuwe brandstof een enorme positieve impact te hebben op de wereld. Check de onderstaande video, waarin de Formule 1 haar doelen en beweegredenen kort uitlegt.

1445314090520481793

Introducing the fuel of the future 100% sustainable Same power And useable by vehicles across the world #F1 #Formula1 pic.twitter.com/VQNp8ZetYH — Formula 1 (@F1) October 5, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi