Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

F1-races op losse schroeven door nieuwe maatregelen Italiaanse overheid

De Italiaanse overheid heeft besloten om Noord-Italië zo goed als af te sluiten van de rest van de wereld. Die beslissing kan mogelijk ook grote gevolgen hebben voor de start van het Formule 1-seizoen. Het is op dit moment namelijk nog onduidelijk of al het personeel van de verschillende Italiaanse teams al is vertrokken naar Melbourne of dat men nog in Italië is.

Leclerc Barcelona dag 1 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Het coronavirus heeft grote gevolgen gekregen voor de Noord-Italiaanse bevolking. Deze mag zich sinds zaterdagavond namelijk niet meer buiten de regiogrenzen verplaatsen mits ze daar toestemming voor krijgen. Die toestemming wordt echter alleen verleend mocht er een serieuze noodzaak zijn.

Het besluit van de Italiaanse overheid kan ook grote gevolgen hebben voor de Formule 1-wereld. Op dit moment is het namelijk nog onbekend of al het personeel van onder andere Ferrari, AlphaTauri en Pirelli al vertrokken is richting Australië.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zo zijn dat men op korte termijn besluit om de Grand Prix van Australië af te lasten. F1-directeur Ross Brawn liet in een eerder stadium namelijk al weten dat men niet zal racen als niet alle teams aanwezig zijn.

Het grootste gedeelte van het Italiaanse personeel dat werkt in de Formule 1-paddock vliegt normaal gesproken via Milaan, dat door de nieuwe regels vanaf zondag gesloten zal zijn. De verwachting is dat Noord-Italië tot en met 3 april op slot blijft.

Mochten de Grands Prix van Australië en Bahrein wel doorgang vinden, dan is het nog maar de vraag of ook de GP van Vietnam verreden kan worden. Doordat de Italianen tot en met 3 april niet meer terug kunnen naar huis, is het de vraag of er drie races achter elkaar gereden kunnen worden. Een vliegverbod betekent namelijk ook dat men geen nieuw materiaal meer kan invliegen naar de race in Vietnam of Bahrein.

Eerder op de dag werd bekend dat de Vietnamese overheid op 11 maart hoopt meer duidelijkheid te kunnen geven over de Grand Prix.

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez