Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

F1 reageert op mogelijke annulering Grand Prix van Abu Dhabi

De laatste dagen werd er veelvuldig gespeculeerd over een mogelijke annulering van de GP van Abu Dhabi. Dat vanwege oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De Formule 1 reageert op de situatie.

Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 bevestigt dat de Grand Prix van Abu Dhabi geen risico loopt om geannuleerd te worden, ondanks geruchten die anders doen vermoeden. Er is bezorgdheid ontstaan over de seizoensafsluiter vanwege de toenemende spanningen in het Midden-Oosten, die te wijten zijn aan het conflict tussen Israël en Hamas.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 29 oktober haar reisadvies aangepast en de terrorismedreiging in onder andere de Verenigde Arabische Emiraten verhoogd naar 'zeer waarschijnlijk', een maatregel die overeenkomt met die in een aantal andere landen in Europa. Datzelfde ministerie heeft ook aangegeven dat 'er een mogelijkheid is van een verhoogde dreiging tegen Westerse belangen' gezien het politieke landschap met betrekking tot Israël en Palestina.

Maar hoewel dit heeft geleid tot bezorgdheid over het veilige verloop van de race in Abu Dhabi, weerspiegelt de richtlijn een soortgelijk niveau van bezorgdheid dat het ministerie de afgelopen jaren heeft gegeven voor de Grand Prix van Bahrein.

Geen risico voor F1-race

Na berichten dat de seizoensfinale gevaar liep, heeft een woordvoerder van de F1 bevestigd dat de race doorgaat.

Er wordt van uitgegaan dat de reizende partijen, inclusief teams en teamhoofden, op de hoogte zijn gesteld van het standpunt van de F1 en de context van het advies van het Britse ministerie.

Het is niet de eerste keer dat spanningen in het Midden-Oosten een F1-raceweekend in gevaar brengen. Vorig seizoen leidde een raketaanval op een olieopslagplaats in Saoedi-Arabië tot uitgebreide besprekingen op het Jeddah Corniche Circuit voordat de race groen licht kreeg. In 2011 werd de Grand Prix van Bahrein afgelast vanwege onrust onder de bevolking in het land.

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Praat mee!

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"