Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stefano Domenicali

F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"

Sommige coureurs hebben felle kritiek geuit op de Formule 1 vanwege de uitbreiding van de kalender naar 24 races. Stefano Domenicali, CEO van de sport, reageert nu op de kritieken.

Domenicali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 heeft de afgelopen decennia gestaag nieuwe evenementen aan de kalender toegevoegd en zal in 2025 opnieuw 24 races gaan organiseren. Dat is bij een aantal coureurs niet in goede aarde gevallen. Onder meer Max Verstappen en Fernando Alonso uitten recentelijk hun zorgen over de constante uitbreiding van de kalender.

Ondanks de zorgen bij een aantal coureurs, gelooft Domenicali dat 24 evenementen het voordeligste aantal is. "Ik denk dat 24 een optimaal aantal is met de evenementen die we tot nu toe hebben gehad," vertelde Domenicali aan Sky F1.

"Het goede nieuws dit jaar is dat ik het als een verantwoordelijkheid van de teams en de promotor heb gezien om de kalender veel eerder bekend te maken dan we normaal doen, zodat iedereen er klaar voor is. Dat is weer een stap in de richting van het regionaliseren van de kalender. We kunnen dat niet helemaal doen, maar ik denk dat we de juiste stap hebben gezet, dus daar ben ik erg blij mee."

'Niet verplicht'

Op de vraag naar een reactie op de kritiek op de lengte van het seizoen, zegt Domenicali het volgende: "Ik denk dat 24 beter is dan 12."

"Ik praat met de coureurs. Als je wilt rijden, kun je elke dag rijden. En als je niet in de Formule 1 wilt rijden, niemand verplicht het je. Het is een kwestie van respect voor de fans. Ze willen jullie zien racen. Het is iets dat we hebben, de verantwoordelijkheid voor al onze fans, onze partners, onze promotors, onze sponsors, onze omroepen, oftewel iedereen."

"De magie van de sport waarin we leven is dat we helden nodig hebben die moeten genieten van wat ze doen. En ik weet zeker dat ze ervan genieten", aldus een ietwat getergde Domenicali.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"