Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

F1-steward onthult loodzware straf Ferrari na 'vals spel'

Het hele jaar lang deden de FIA en Ferrari er in 2020 alles aan om de geheime afspraak tussen beide partijen geheim te houden. Daar slaagde men goed in, maar mogelijk heeft Formule 1-steward Mika Salo nu zijn mond voorbijgepraat.

De FIA deed eind 2019 onderzoek naar vermeende sjoemelpraktijken van Ferrari. Dat team zou een manier hebben gevonden om de benzinetoevoer op een illegale manier te beïnvloeden, waardoor op sommige momenten een piekvermogen bereikt kon worden dat normaal gesproken niet haalbaar zou zijn.

Aan het eind van de wintertests van 2020 deelde de FIA de uitkomst van dat onderzoek. Alhoewel, uitkomst delen... Men deelde mee dat men onderling tot een akkoord was gekomen, maar dat details niet naar buiten zouden worden gebracht, tot groot ongenoegen van de concurrentie.

Duidelijk was echter wel dat Ferrari er in 2020 niet meer zo goed op stond als in het jaar ervoor. In een interview op zijn eigen Twitch-kanaal geeft FIA-steward Mika Salo nu, bedoeld of onbedoeld, aan waar het aan schortte door Alfa Romeo als voorbeeld te nemen: "Het team had last van de misdragingen van Ferrari het jaar ervoor."

"Zij mochten minder benzine gebruiken, dus Alfa Romeo kan er weleens goed op staan als ze weer het volle vermogen aan mogen spreken", vervolgt Salo, die vervolgens ingaat op de introductie van de 'nieuwe Ferrari-motor': "Ik weet niet of het een nieuwe motor betreft, maar ze (Alfa Romeo, red.) mogen in ieder geval het volle vermogen weer benutten. Dat mochten ze vorig jaar niet, omdat ze genekt werden door Ferrari."

Als deze woorden van Salo waar blijken te zijn, werpt dat een compleet nieuw licht op niet alleen het seizoen 2020, maar zeker ook op komend seizoen. Het opheffen van Ferrari's restricties maakt dat de drie teams, te weten Ferrari, Alfa Romeo en Haas F1 allemaal een stap voorwaarts moeten kunnen zetten.

31 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez