Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

F1-team Ferrari hard aangepakt na magische Le Mans-zege: "Kunnen dus toch winnen"

Ferrari schitterde dit weekend, maar toevalligerwijs was het een weekend waarin er geen Formule 1 op het programma stond. In Italië is men dolblij met de Le Mans-zege van Ferrari, de eerste in 58 jaar, die aantoont dat ze het winnen nog niet verleerd zijn, in tegenstelling tot wat het F1-team laat zien.

Ferrari Le Mans 2023 victory Giovinazzi, Calado, Guidi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © World Endurance Championship

"De overwinning van Ferrari in Le Mans is een schok voor het F1-team", zo kopt de Corrierre della Sera op maandagochtend. De krantenkoppen in Italië zijn de ochtend na de sensationele Le Mans-zege van Ferrari, dat in 2023 na vijftig jaar weer terugkeerde in de hoogste klasse van de befaamde 24-uursrace, lovend.

Maar tegelijkertijd vraagt men af waarom het wel kan in het World Endurance Championship en niet in de Formule 1. "Het is niet waar dat het steigerende paard niet kan winnen. Dat is aangetoond in Le Mans. Na afloop gaf Ferrari-voorzitter John Elkann aan dat dit een voorbeeld moet zijn voor iedereen."

"Een jaar geleden bestond de winnende Ferrari 499P nog niet eens. Het was Elkann die dit project aangreep om terug te keren en de strijd aan te gaan met Toyota. Hij won tegen ieders verwachting in."

Charles Leclerc, die in Le Mans getuige was van de historische Ferrari-zege, zal volgens de Italianen vurig hopen snel vergelijkbare successen te kunnen behalen in zijn F1-bolide. "Charles was aanwezig en hij verwacht ook zulke dagen mee te mogen maken."

"Zelfs na de kwalificatie met de Ferrari's op één en twee was het niet de verwachting dat men zou kunnen winnen. Dit is het gezicht van Maranello, een groep geleid door een sterke manager met Antonello Coletta. De mannen uit Le Mans verdienen een speciaal ontvangst."

Magisch

Ook de Corriere dello Sport zag dat men in Le Mans deed wat het F1-team dit jaar tot op heden naliet. "Een zege die heel hard telt, want het is na zeven Formule 1-races pas de eerste."

"Een rood feest. Leclerc was voor een dag fan. De lucht boven Le Mans kleurde rood. De kerk is teruggekeerd in het centrum van het dorp. Voor een dag was Le Mans een klein beetje Maranello. Na 58 jaar keert Ferrari eindelijk terug aan de top."

"In Le Mans heeft Ferrari niet alleen een geschiedenis, maar is het een legende. Een gevecht zoals we lang niet meer hebben gezien. Het was een thriller van 24 uur, en Ferrari verdiende het om de winst te pakken. Het leverde zeer sterk werk af om hier te kunnen winnen, in een zeer competitief Le Mans. Ferrari is back!"

De roze sportkrant La Gazzetta dello Sport ziet niet de noodzaak om het F1-team door het slijk te halen en staat alleen stil bij de geweldige prestatie op Le Mans. "De perfecte dag voor het rood", kopt men. "Na vijftig jaar eindelijk weer succes voor Ferrari op Le Mans."

"Een model dat ook de F1-tak van Ferrari kan inspireren. Het was magisch wat Ferrari heeft gepresteerd op Le Mans en dat zorgt voor kracht en inspiratie voor alle tifosi. Er waren slechts drie races nodig voor Ferrari om vertrouwen te tanken en deze zege te pakken. Een magische zege."

"Het was een race waarin alles gebeurde en Ferrari uiteindelijk als beste boven kwam drijven. Ferrari was in staat om als team sterk te zijn en de gehele race te managen. Iedereen speelde een fundamentele rol in deze overwinning. Ook Giovinazzi speelde een belangrijke rol. Hij is een absolute winnaar", aldus de Gazzetta.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

24 uur van Le Mans 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'