Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-team geeft signaal af aan FIA en wijst naar 'motorovertreding' Ferrari

Het was in de kantlijn van de Formule 1 Grand Prix van Miami een thema: Ferrari dat wel of niet een Pirelli-test gebruikte voor eigen gewin. McLaren-teambaas Zak Brown verlangt transparantie van de FIA en heeft geen trek in perikelen zoals met de motorovertreding van Ferrari enkele jaren geleden.

Na de Grand Prix van Emilia-Romagna voerde Ferrari een bandentest uit voor Pirelli. Het team werd gespot met twee verschillende vloeren voor de F1-75, dat terwijl nieuwe onderdelen niet getest mogen worden tijdens een bandentest. Het bleek uiteindelijk om een oudere vloer te gaan die al eens was getest in Melbourne en dus was daarmee de kous af. Gevraagd naar de kwestie hamert McLaren-CEO Zak Brown erop dat de FIA dat soort zaken streng moet controleren. Hij verwacht meer dan waar de FIA enkele jaren geleden mee kwam toen Ferrari naar verluidt had gesjoemeld met motoren, een kwestie die tussen Ferrari en de FIA stilzwijgend werd afgehandeld. "Ik heb begrepen dat het nu om een oude vloer ging", zo begint de Amerikaan in gesprek met onder andere RacingNews365. "Maar wat belangrijk is, is als dat inderdaad zo is, dat de FIA ons even het vertrouwen geeft dat het gecontroleerd wordt door er transparant over te zijn."

Brown wijst naar eerdere Ferrari-zaak

"Nog niet zo lang geleden hadden we een casus waarbij op het gebied van motoren de regels werden overtreden. Er werd een flinke boete uitgedeeld, maar we weten niet hoe hoog die boete was en we weten ook niet exact hoe die regels zijn overtreden", zo doelt hij overduidelijk op Ferrari-motor van 2019. "Ik ben dan ook van mening dat in de Formule 1 van vandaag de dag transparantie de sport vooruit helpt, omdat het helpt inzicht te verschaffen in wat er gebeurt en wat daar aan gedaan wordt." Ook Christian Horner liet zijn licht over de kwestie schijnen. Zijn quotes komen in grote lijnen overeen met de mening van Brown, zoals hier te lezen valt .

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton