Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

F1-team geeft signaal af aan FIA en wijst naar 'motorovertreding' Ferrari

Het was in de kantlijn van de Formule 1 Grand Prix van Miami een thema: Ferrari dat wel of niet een Pirelli-test gebruikte voor eigen gewin. McLaren-teambaas Zak Brown verlangt transparantie van de FIA en heeft geen trek in perikelen zoals met de motorovertreding van Ferrari enkele jaren geleden.

Ricciardo Leclerc Barcelona test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na de Grand Prix van Emilia-Romagna voerde Ferrari een bandentest uit voor Pirelli. Het team werd gespot met twee verschillende vloeren voor de F1-75, dat terwijl nieuwe onderdelen niet getest mogen worden tijdens een bandentest. Het bleek uiteindelijk om een oudere vloer te gaan die al eens was getest in Melbourne en dus was daarmee de kous af.

Gevraagd naar de kwestie hamert McLaren-CEO Zak Brown erop dat de FIA dat soort zaken streng moet controleren. Hij verwacht meer dan waar de FIA enkele jaren geleden mee kwam toen Ferrari naar verluidt had gesjoemeld met motoren, een kwestie die tussen Ferrari en de FIA stilzwijgend werd afgehandeld.

"Ik heb begrepen dat het nu om een oude vloer ging", zo begint de Amerikaan in gesprek met onder andere RacingNews365. "Maar wat belangrijk is, is als dat inderdaad zo is, dat de FIA ons even het vertrouwen geeft dat het gecontroleerd wordt door er transparant over te zijn."

Brown wijst naar eerdere Ferrari-zaak

"Nog niet zo lang geleden hadden we een casus waarbij op het gebied van motoren de regels werden overtreden. Er werd een flinke boete uitgedeeld, maar we weten niet hoe hoog die boete was en we weten ook niet exact hoe die regels zijn overtreden", zo doelt hij overduidelijk op Ferrari-motor van 2019.

"Ik ben dan ook van mening dat in de Formule 1 van vandaag de dag transparantie de sport vooruit helpt, omdat het helpt inzicht te verschaffen in wat er gebeurt en wat daar aan gedaan wordt."

Ook Christian Horner liet zijn licht over de kwestie schijnen. Zijn quotes komen in grote lijnen overeen met de mening van Brown, zoals hier te lezen valt.

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

34 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona