Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

F1-team keihard aangepakt na 'gestoorde fout': "Ik snap er helemaal niets van"

Paul Stoddart, voormalig teambaas van Minardi, heeft geen goed woord over voor Alpine. Waar zijn zij in hemelsnaam mee bezig, zo vraagt hij zich af in een interview met RacingNews365.

Gasly Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Een van de onderwerpen van gesprek na afloop van het Belgische Grand Prix-weekend, was de bestuurlijke malaise bij Alpine. De Franse renstal maakte op de vrijdagmiddag van het GP-weekend in België bekend dat teambaas Otmar Szafnauer het schip zou verlaten, net als sportief directeur Alan Permane. Laatstgenoemde werkte al dertig jaar bij het team in Enstone.

In gesprek met RacingNews365 laat Paul Stoddart, voormalig F1-teambaas van Minardi, zich zeer negatief uit op de manier waarop het is gegaan. "De verschrikkelijke manier waarop Alpine Otmar heeft behandeld... Ik kan het niet geloven. Ik ken hem al twintig jaar en ik weet ook hoe het is om teambaas te zijn. De druk waar je onder staat, de dingen die je doet. Alpine maakt een grote, grote fout. Dat denk ik echt."

Vooral het feit dat er geen (goede) vervanger voor Szafnauer in de plaats komt, irriteert Stoddart. Bruno Famin, vicepresident bij moederbedrijf Alpine Motorsports, zonder politieke F1-ervaring, is de interim teambaas zolang er nog naar een vervanger wordt gezocht. De Australiër heeft er geen goed woord voor over.

"Om het topmanagement te lozen, daar snap ik niets van. Ze weten ook nog niet wie de boel overneemt. De interim teambaas heeft nul ervaring. Als hij zijn eerste vergadering bijwoont van de 'Piranha Club'", zoals Stoddart de harde F1-wereld gekscherend noemt. "Dan is hij als een lammetje dat naar de slachtbank wordt geleid. Ik snap het gewoon niet. Een scherpe man als Otmar (lozen, red.), met decennia aan ervaring..."

Ik denk niet dat dit de geschiedenisboeken in zal gaan als een verstandige beslissing

- Paul Stoddart

Ook de timing kan louter op commentaar rekenen van de voormalig F1-teambaas. "En de manier waarop?! Middenin een raceweekend?", briest hij. "Vanuit een PR-oogpunt kan je je geen slechter moment bedenken. Heel teleurstellend. Ik dacht dat Alpine meer verstand had, maar misschien hadden ze hun redenen en wordt het later duidelijk, maar momenteel snap ik het echt niet."

"De zomerstop stond voor de deur, dus ze hadden het prima in augustus bekend kunnen maken. Dan was het zo overgewaaid, zonder dat er al te veel aandacht aan zou zijn besteed. Bovendien zou het fijn zijn als je een vervanger klaar hebt staan, dat er een gedachte achter zit, maar vooralsnog heb ik nog niets gezien dat erop wijst dat ze hier over na hebben gedacht."

Niet alleen Szafnauer werd de deur gewezen door Alpine, ook oudgediende Permane mocht zijn biezen pakken. Hij was al bij het team sinds de jaren negentig, toen het nog Benetton heette. "Alan Permane, hoe kan je nou toch zoiets doen, nadat hij dertig jaar bij het team heeft gezeten? Het is gestoord man, ik snap het echt niet. Ik denk niet dat dit de geschiedenisboeken in zal gaan als een verstandige beslissing", zo eindigt Stoddart zijn scherpe betoog.

Ook interessant:

Coronel: "Iedereen sneuvelt naast Max Verstappen"

In de zomerstop is het tijd om terug te blikken op de eerste F1-seizoenshelft. Tom Coronel bijt het spits af voor RacingNews365. Hij zag Sergio Perez sneuvelen, net zoals iedereen dat doet, naast Max Verstappen. Bekijk zijn hele terugblik in de video hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"