Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

F1-team Mercedes sluit haar deuren mogelijk voor langere tijd

De Formule 1-teams zijn momenteel allemaal bezig aan een verplichte 'vakantie' van drie weken. Gedurende die periode mogen de fabrieken niet open zijn. De fabrieken van het team van Mercedes gaan mogelijk zelfs langer op slot.

Bottas barcelona dag 1 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Omdat er de komende maanden geen Formule 1-races gehouden worden, en om ruimte te creëren in de maand augustus, moeten alle F1-teams hun deuren verplicht sluiten voor drie weken in de periode maart/april.

Die periode wordt mogelijk nog verlengt met drie weken, zo laat teambaas Toto Wolff weten. "Onze fabrieken zijn nu drie weken gesloten en waarschijnlijk volgt een verlenging moet nog eens drie weken."

Het is daarbij niet duidelijk of de F1-organisatie alle teams een verplichte extra sluiting van drie weken oplegt, of dat Mercedes hier zelf voor kiest. Momenteel sturen diverse teams hun personeel naar huis en wordt er salaris ingehouden.

"Onze motorenfabriek hebben we tijdelijk omgebouwd om ventilatoren te kunnen produceren, die toegepast worden op de intensive care voor de beademing. Normaal gesproken duurt het een half jaar om zo'n product te ontwikkelen, wij hebben dat in 100 uur gerealiseerd. Momenteel produceren we 10.000 ventilatoren per week", vertelt de Oostenrijker trots aan Oe24.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"