Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-team Mercedes zoekt de nieuwe Lewis Hamilton

Mercedes-teambaas Toto Wolff is op zoek naar de nieuwe Lewis Hamilton. Een jong talent dat de ster van de toekomst moet worden voor het Duitse team. In 2018 verschijnt het Formule 1 team met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton aan de start, maar Mercedes kijkt verder vooruit.

Toto Wolff kijkt het liefst al enkele jaren vooruit. Lewis Hamilton stevent af op een contractverlenging, maar de grote vraag is hoeveel seizoenen hij nog actief wil zijn in de F1. Recent gaf hij aan dat hij mogelijk stopt aan het einde van 2020. Met Valtteri Bottas heeft Mercedes geen echte winnaar aan boord. De grote vraag is of de Fin zichzelf in 2018 kan bewijzen. Zijn eerste seizoen in dienst van Mercedes verliep wisselvallig. " Onze doelstelling is om de nieuwe Lewis Hamilton te vinden. Dat is geen makkelijke taak, want hij is van een ongelooflijk niveau." " De strategie van Mercedes is dat we erg snelle en ervaren coureurs in de auto willen hebben. Bij Mercedes is het niet de plaats om nog te leren. Je moet al zeer compleet zijn als je bij ons team komt."

Wolff richt zijn vizier dan ook niet op 2018, maar kijkt al wel verder. Met Hamilton die een nieuw contract tekent zal de druk vol op Valtteri Bottas liggen. Hij moet presteren, want zijn eenjarige contract loopt aan het einde van het seizoen af. In het opleidingsprogramma van Mercedes zitten onder andere George Russell en Esteban Ocon. " Op dit moment ben ik blij met ons programma en hoe alles loopt. Misschien dat we over twee of drie jaar de volgende junior coureur in een Formule 1 auto van ons zien. Iemand die vanuit de Formule 4 en Formule Renault zichzelf omhoog heeft gewerkt. Zoals George Russell of Esteban Ocon." " Esteban rijdt nu voor Force India en is een van de meest gewilde coureurs in de F1. Veel teams zijn in hem geïnteresseerd. George staat aan het begin van een mogelijk Formule 1 avontuur. Hij heeft ons eerste doel bereikt met het winnen van het GP3-kampioenschap." " Nu is het afwachten hoe goed hij in de F2 gaat presteren. Zijn test bij Force India was erg goed, maar het is duidelijk dat hij zijn plekje in de Formule 1 moet veroveren. Daar begint het echte werk."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China