Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-team probeert Red Bull-geheim te ontdekken en kopiëren

Red Bull is het te kloppen team dit jaar. Iedereen kijkt naar het team van Max Verstappen en stiekem hoopt men te ontdekken wat het geheim is.

Moeten de regels worden veranderd om Red Bull af te remmen, om zo voor meer spektakel te zorgen? Nee, zo vond Guenther Steiner . Hij vindt dat de entertainmentwaarde niet het belangrijkste is van de Formule 1. Tegelijkertijd denkt hij niet eens dat de sport onder een eventuele dominantie van Red Bull hoeft te lijden. "De sport is het belangrijkste, de show komt op de tweede plek", zo zegt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Ik denk echter dat het allemaal wel goed komt. We hebben nog steeds een mooie race vooraan het veld met Checo en Max. Een race die niet zonder spanningen lijkt te gaan verlopen, niet zonder show."

De regels werken

Bovendien mag je het niet op de regels steken dat Red Bull het zo goed doet, zo oordeelt de Haas-teambaas. Dat Max Verstappen en Sergio Perez de komende maanden en jaren blijven domineren, is bovendien helemaal geen gegeven, zo denkt hij. "In dat Red Bull-gevecht zit dus alsnog een soort showelement. Verder maak ik me er ook niet druk om dat de andere teams niet het gat zullen dichten. De regels werken, ook al heeft Red Bull momenteel een voordeel, maar ik denk niet dat ze dat voordeel de komende twintig races behouden." "Ik denk namelijk dat de rest het gat gaat verkleinen, en hopelijk komen we erachter hoe Red Bull dit voordeel heeft gekregen en hopelijk kunnen we het kopiëren, of iets vergelijkbaars doen." "Iedereen doet zijn best en je mag ook niet vergeten dat Red Bull een straf heeft en de auto dus minder kan ontwikkelen in de windtunnel. In theorie zouden ze dus niet nóg verder uit kunnen lopen. We gaan het dus afwachten, maar je kan het niet op de regels steken", aldus Steiner.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel