Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-team vindt 'enkele tienden van een seconde' met nieuwe upgrade

Alfa Romeo neemt nieuwe upgrades mee naar Monaco. Deze upgrades moeten ervoor zorgen dat de snelheid van de auto's toeneemt. Vooral tijdens de race heeft het Italiaanse team het moeilijk om de rest van het veld bij te houden.

Het team leek sterk uit de wintertest te komen, maar vijf races verder hebben de twee coureurs van Alfa Romeo nog maar twee keer in de punten weten te finishen: een achtste plek voor Valtteri Bottas in Bahrein en een negende plek voor Guanyu Zhou in Australië. In Miami moest het team het doen met een 13e en een 16e positie. Alleen AlphaTauri en Williams hebben minder punten gehaald tot nu toe in het constructeurskampioenschap. Hoog tijd dus voor upgrades. "We hebben in aanloop naar Imola hard gewerkt om stappen te maken in het verbeteren van onze prestaties", licht Alfa Romeo-kopstuk Alessandro Alunni Bravi toe. Ook coureur Valtteri Bottas beaamt dit: "Het team is continu bezig geweest met de auto en we nemen nieuwe onderdelen mee. Hopelijk leidt dit tot verbetering en kunnen we vechten voor de punten. We hebben al wat progressie laten zien in Miami, onze snelheid over één ronde was zeker beter dan de voorgaande races, maar er is nog wat werk aan de winkel. We moeten naar voren kijken en blijven verbeteren tijdens zowel de kwalificatie als de race."

"We hebben het echt nodig"

Voor Guanyu Zhou is het zijn tweede Formule 1-seizoen in de Alfa Romeo. Ook hij benadrukt dat het team hard gewerkt heeft aan de upgrades. "Het was een grote inspanning van het team, dat non-stop bezig is geweest met de upgrades aan onze C43. Ik heb zin om weer op de grid te staan en te zien wat we kunnen bereiken. Het wordt een uitdaging, zoals altijd, maar we zijn zelfverzekerd en gemotiveerd om een positieve verandering door te voeren en om weer te kunnen vechten voor de punten op zondag." De verwachting is dat de Alfa Romeo C43 een aantal tienden van een seconde sneller zal zijn met de upgrades. "Dat denk ik wel, een paar tienden. We hebben het echt nodig als team, vooral op het gebied van racepace hebben we het moeilijk", aldus Zhou.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"