Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-team zet de deur op een kiertje voor comeback Ricciardo

Keert Daniel Ricciardo in 2024 terug op de Formule 1-grid? Haas-teambaas Guenther Steiner heeft de Australiër niet uitgesloten als mogelijke rijder voor zijn team in de toekomst.

Guenther Steiner, teambaas van Haas, beweert dat "iedereen wil praten" met Daniel Ricciardo als het gaat om een stoeltje voor het seizoen 2024. De Australiër is momenteel reserverijder bij Red Bull en stand-in voor Max Verstappen en Sergio Perez. "Iedereen wil met Danny praten, nadat hij het een jaar rustiger aan heeft gedaan. Misschien weet hij weer wat hij wil doen en zal hij interessant zijn voor iedereen in de F1", zei Steiner tegen de media, waaronder RacingNews365. Alpine bevestigde eerder al dat ze in gesprek waren met Ricciardo voor een plek in het team voor dit seizoen. Ook Haas kwam destijds naar voren als een mogelijke optie, na het vertrek van Mick Schumacher. Het was echter financieel gezien logischer voor Ricciardo om terug te keren naar zijn oude team terwijl hij nu op zoek gaat naar andere mogelijkheden om terug te keren in de Formule 1.

Kan Ricciardo bij Haas aan de slag?

Terwijl Steiner beweert dat Ricciardo een populaire kandidaat is voor een stoeltje in de Formule 1 in 2024, zegt hij nog niet dat zijn team het coureursduo voor de volgende seizoenen aan het evalueren is. Bij Haas zijn dit seizoen Kevin Magnussen en de in de Formule 1 teruggekeerde Nico Hulkenberg de coureurs. "Het is nog wat vroeg om nu al te praten over een rijderswissel voor volgend jaar. Laten we eerst kijken hoe we het doen met deze coureurs." "Misschien ga ik op een gegeven moment wel met Ricciardo praten, maar ik kan niets beloven, want wat als onze twee jongens het goed doen? Op dit moment heb ik een nieuwe coureur die pas enkele races heeft gereden. Ik moet hem wel een kans geven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"