Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Otmar Szafnauer

F1-teambaas betaalde salaris medewerkers uit eigen zak: "Ging om miljoenen"

Dat F1-teams financieel wel eens in de problemen komen, is geen nieuws. Maar dat een teambaas het salaris van al zijn medewerkers betaalt, dat wel.

XPB 1075570 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Pool Image for Editorial Use

Aston Martin is inmiddels een ingeburgerder naam als team in de Formule 1. Met het aantrekken van topontwerper Adrian Newey als nieuw technisch kopstuk toont eigenaar Lawrence Stroll zijn daadkracht en laat hij ook het geld rollen. Bij de voorgangers van Aston Martin liep het allemaal wat minder vlot. Racing Point en Force India zoals het team onder meer heette kende wel een hoogtepunt met de GP-zege van Sergio Perez in 2020, maar achter de schermen rommelde het regelmatig.

Zo was het financieel niet altijd makkelijk in het team dat sinds 2008 in de Formule 1 opereert. Otmar Szafnauer maakte het vanaf de eerste rij mee. In 2009 stapte hij in bij het team om er in januari 2022 (toen het alweer Aston Martin heette) pas te vertrekken. Soms was het zelfs zo erg gesteld bij het team, dat salarissen eigenlijk niet betaald konden worden. 

In de High Performance-podcast onthult Szafnauer dat hij zelf de portemonnee heeft getrokken om het salaris van al zijn medewerkers te betalen. "Ik heb twee keer de salarissen van de medewerkers betaald. Het ging om miljoenen", zegt Szafnauer nu. "Ik wist dat de salarissen niet betaald zouden worden. En ik weet hoe moeilijk dat is voor mensen. Sommigen leven van salarisstrook naar salarisstrook en dat begrijp ik. We moesten gewoon die salarissen betalen."

Szafnauer hing het destijds niet aan de grote klok dat hij verantwoordelijk was voor het betalen van de salarissen. Dat wilde hij gewoon niet. "Enkele mensen wisten het. Daar gaat het ook niet om."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS