Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-teambaas haalt de schouders op: "Verstappen heeft die problemen vast ook"

Ondanks dat de resultaten niet meer te vergelijken zijn met die van begin dit seizoen, maakt Aston Martin zich geen zorgen over de problemen waar zij nu nu geconfronteerd worden.

Krack Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een sterk begin van het seizoen lijkt Aston Martin langzaam weer ingehaald te worden door Mercedes en Ferrari op het gebied van prestaties (en sinds Groot-Brittannië komt ook McLaren zich met dit gevecht bemoeien!). Waar Fernando Alonso begin dit jaar nog podiumplekken wist te pakken, is zijn beste resultaat de afgelopen vier races 'maar' de vijfde plaats. Mercedes heeft inmiddels de tweede plek van het constructeurskampioenschap veroverd en ondanks dat Aston Martin zich nog op een nette derde positie bevindt, komt het team van Ferrari met maar vijf punten verschil het team uit Silverstone in de nek hijgen.

Het laatste GP-weekend in Spa verliep ook niet volgens de verwachtingen. Fernando Alonso maakte een zeldzame fout tijdens de sprintrace op zaterdag en ook teamgenoot Lance Stroll wist de top 10 niet te halen. De zondag leverde een beter resultaat op: een vijfde plaats voor Alonso en een negende plaats voor Stroll.

"Elk team heeft deze problemen"

Tijdens het Grand Prix-weekend van België werd Aston Martin-teambaas Mike Krack gevraagd naar de balansproblemen van de AMR23. De engineer maakte zich niet zoveel zorgen. Sterker nog, hij denkt dat deze problemen bij elke auto op de grid wel eens te zien zijn: "Om eerlijk te zijn denk ik dat elk team deze problemen heeft. Ik denk dat je geen enkele auto zomaar neer kunt zetten en dat die dan snel is. Dus ik denk dat elk team het probleem heeft om te kiezen hoe je je auto op de grid neerzet en hoe de set-up is. "

Dit geldt volgens de Luxemburger ook voor de topteams vooraan het veld. Hij gebruikt hierbij de Red Bull van Max Verstappen als voorbeeld. "Misschien dat de beste auto's op een ander niveau opereren. Maar ik weet zeker als je het Max vraagt, dat hij ook die balansproblemen heeft."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"