Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-teambaas ziet groot voordeel in opstappen Hamilton: "Zou er daarom niks om geven"

Wat Williams-teambaas Jost Capito betreft stopt Lewis Hamilton lekker met de Formule 1 als hij dat wil, Capito zelf zal er geen nacht minder om slapen. Sterker nog, hij ziet er een groot voordeel van in.

Stopt Lewis Hamilton met de Formule 1, ja of nee? De meningen daarover zijn verdeeld en ook de emoties die mensen daarbij wel of juist niet voelen. Williams-teambaas Jost Capito is echter duidelijk als hij stelt dat hij geen traan zal laten om een eventueel vertrek van de veelvoudig kampioen. "Ik geef er niks om. Ik geef er werkelijk helemaal niks om of hij nou wel of niet rijdt", aldus Capito in gesprek met het Duitse RTL . Ook voor de sport zou het in zijn ogen helemaal zo slecht niet zijn: "Dat maakt niks uit, dat maakt helemaal niks uit."

Capito ziet groot voordeel in opstappen Hamilton

"Er wordt altijd geroepen dat er te weinig stoeltjes zijn voor jonge talenten in de Formule 1. Dan denk ik dat als je als zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 al voldoende hebt laten zien en je ruimte kan maken voor zo'n jonge hond... waarom dan niet?" De enige reden waarom Capito Hamilton wel weer achter het stuur van de Mercedes wil zien, is om zijn voormalig pupil George Russell de kans te geven naast Hamilton te schitteren. "Als hij stopt, is dat niet goed voor Russell. Hij krijgt dan niet de kans om hem te verslaan en juist dat zal hij heel graag willen doen. Dat gun ik hem ook van harte."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract