Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten

Gaat Max Verstappen samen met zijn Red Bull-team het huidige F1-seizoen to-taal domineren? De teambazen van de concurrentie willen zo ver nog niet gaan, terwijl de Nederlander zelf denkt dat het mogelijk is.

Red Bull domineert het Formule 1-seizoen. De eerste zeven races gingen allemaal de kant van het Oostenrijkse team op. Vijf keer was het Max Verstappen die aan het langste einde trok, twee keer Sergio Perez.

Elke keer opnieuw was de voorsprong op de eerstvolgende niet-Red Bull-coureur meer dan twintig seconden, tenzij een safety car aan het einde van de race roet in dat eten gooide.

Links en rechts voorspellen mensen totale dominantie: elke race dit jaar kan gewonnen worden door Red Bull. Verstappen zelf kon zich daar zelfs in vinden, zo gaf hij afgelopen weekend toe, nog voordat hij in Barcelona iedereen alle hoeken van het circuit liet zien.

"Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we inderdaad elke race winnen, maar dat is evengoed zeer onwaarschijnlijk. Er kan natuurlijk altijd wat misgaan, denk aan een uitvalbeurt of iets dergelijks. Maar puur kijkend naar de snelheid die we nu hebben, ziet het er naar uit dat het kan."

Ferrari: race voor race

Als de F1-teambazen van twee Red Bull-concurrenten worden gevraagd naar de uitspraken van Verstappen, willen zij daar, misschien tegen beter weten in, niet in geloven.

"We bekijken het race voor race", reageert Fred Vasseur van Ferrari. "Ik kijk naar de volgende race en het is bovendien lastig voor te stellen hoe het er over zes maanden voor staat qua ontwikkeling. We moeten realistisch blijven."

"Als je keek naar de resultaten in Spanje, dan was het lastig voor te stellen dat iemand Red Bull kon verslaan. Maar je weet nooit wat er kan gebeuren en je weet nooit hoe de ontwikkeling er de komende maanden uit gaat zien."

"Laten we het race voor race bekijken en ons focussen op wat we doen op het circuit", aldus de Fransman.

Aston Martin: ontwikkelingsrace

Ook bij Aston Martin willen ze de totale dominantie van red Bull nog niet geloven. Mike Krack wijst erop dat de ontwikkelingsstrijd in de achtergrond wordt gevoerd en dat Red Bull zich aan het einde van het jaar mogelijk relatief wat minder hard zal doorontwikkelen, al dan niet opzettelijk.

"Ja, daar ben ik het helemaal mee eens", zo reageert hij op Vasseur. "We moeten het race voor race bekijken. Er is bovendien een ontwikkelingsstrijd gaande."

"Daarnaast kan de situatie al ontstaan waarin alle titels zijn verdeeld en de concentratie wordt verlegd naar het daaropvolgende seizoen. Dan kunnen andere teams terrein goed maken."

"Laten we het daarom Grand Prix voor Grand Prix bekijken en duimen dat er een ander team een race of twee of drie wint", zo sluit de teambaas zijn reactie af.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken