Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pirelli

F1-teams kunnen Pirelli-banden voor 2020 wegstemmen

Het nieuwe rubber van Pirelli viel bij de teams recentelijk niet goed in de smaak. Naar verwachting zullen de meningen hierover veranderen bij de test in Abu Dhabi, maar als dit niet gebeurt, dan kan besloten worden af te zien van de 2020-banden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In de Verenigde Staten hebben de Formule 1-teams tijdens het Grand Prix-weekend de eerste meters mogen maken met het nieuwe rubber voor komend seizoen. De coureurs waren echter totaal niet te spreken over de banden die Pirelli had ontwikkeld. Een gebrek aan grip was de voornaamste reden van de teleurstelling.

Hoewel de banden nog niet volledig zijn uitontwikkeld door Pirelli en er nog ruimte is voor verbetering, bestaat er een mogelijkheid dat de teams ook na de volgende test, na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi, ontevreden zijn over de nieuwe compounds. En aangezien er kort na de slotwedstrijd van het seizoen beslist zal moeten worden met welke banden in 2020 gereden wordt, kunnen de teams ervoor kiezen het nieuwe rubber achterwege te laten.

In het geval dat de teams op dat moment ontevreden zijn met de 2020-banden van Pirelli, dan kan er door middel van een stemronde besloten worden wat er moet gebeuren. Wanneer tenminste zeven teams niet blij zijn met de producten van de Italiaanse bandenfabrikant, dan zal er mogelijk aan het huidige rubber worden vastgehouden.

Pirelli zelf is van mening dat het wel goed moet komen. Tijdens de test in de Verenigde Staten was het namelijk ontzettend koud, waardoor de banden slecht op temperatuur kwamen. In Abu Dhabi moeten we naar verwachting betere reacties horen.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Brazilië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

3 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"