Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

'F1-teams massaal tegen komst nieuw Amerikaans team'

Als het aan de huidige tien teams ligt, dan treedt Andretti niet toe tot de sport.

France start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Afgelopen week maakten Andretti Global en General Motors bekend dat ze de handen ineen hebben geslagen en graag de stap naar de Formule 1 willen maken. Het team en de grote autofabrikant zouden dan het elfde team worden en zodra dat kan, gaan ze hun inschrijfprocedure starten.

Het is echter nog niet zover. De FIA lijkt enthousiast, maar de F1 staat niet per se te wachten op de komst van Andretti. In gesprek met Reuters laat een kopstuk van een F1-team, die niet bij naam wordt genoemd, weten dat de ruime meerderheid van de huidige teams tegen de komst van Andretti is en niet wilt dat de prijzenpot over een team meer moet worden verdeeld.

Diezelfde persoon liet ook weten dat de betrokkenheid van General Motors met het merk Cadillac, waardoor het team Andretti Cadillac zou gaan heten, slechts een kwestie van een stickertje van het merk op de auto plakken was, en niet dat de autofabrikant zich helemaal als fabrieksteam op de sport wilde storten.

Al met al lijkt het laatste woord nog lang niet gesproken te zijn over het nieuwe F1-team. Gaat de FIA de Formule 1 en de teams weten te overtuigen van de meerwaarde van Andretti als nieuw team?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"