Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-teams willen extra testdag vanwege slechte weer

De Formule 1-teams hebben gesproken over het inlassen van een extra testdag. Dit omdat er voor woensdag zeer slecht weer wordt voorspeld, mogelijk zelfs met sneeuw.

Het weer was gisteren al niet denderend te noemen, maar voor morgen (woensdag) wordt er nog slechter weer verwacht: veel regen en vanwege de lage temperaturen mogelijk zelfs met sneeuw. Testen wordt zodoende onmogelijk en dus zoeken de teams naar een andere (vervangende) dag. De vrijdag zou een logische optie zijn, ware het niet dat Williams de baan dan voor zichzelf heeft in het kader van een filmdag. Ferrari huurt de baan vervolgens op zaterdag, waardoor de eerste opties op zondag en maandag lijken te liggen. In het laatste geval zou de extra testdag aansluiten op de tweede testweek.

Om een dergelijke beslissing erdoor te krijgen, moeten alle teams met een voorstel akkoord gaan. Die overeenstemming is vooralsnog niet bereikt, maar de gesprekken worden naar verluidt hervat. "Tot nu toe hebben gesprekken nog niks opgeleverd", zo bevestigde Haas-teambaas Günther Steiner gisteravond. "Het lijkt me dat we dit gewoon moeten doen. We hebben nog een dag om een beslissing te nemen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"