© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

F1-track record Max Verstappen GP Duitsland

15 jul. 2018 13:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Volgend weekend staat Max Verstappen nog maar voor de tweede keer aan de start van de Grand Prix van Duitland. Die ene keer dat hij met een Formule 1-auto Hockenheim aandeed, ging het hem voor de wind.

In het jaar dat Max Verstappen debuteerde in de Formule 1 (2015) stond de Grand Prix van Duitsland niet op de kalender. Het was de beurt aan de Nürburgring om het evenement te organiseren, maar het Eifelcircuit wist haar verplichtingen niet na te komen. Ook vorig jaar stond de Duitse GP niet op kalender, waardoor het trackrecord van Max Verstappen even overzichtelijk als positief is.

2016 - Red Bull
In de trainingen leken de Ferrari's een maatje te groot voor de Red Bulls om echt aanspraak te maken op de tweede startrij. Dat Mercedes er met een volledige eerste startrij vandoor zou gaan was immers wel duidelijk, aangezien Lewis Hamilton en Nico Rosberg alle vrije trainingen samen aanvoerden. Red Bull wist op de zaterdag echter het tij te keren, waardoor Daniel Ricciardo en Max Verstappen respectievelijk als derde en vierde mochten starten.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Een dag later staan beide Red Bull-coureurs in diezelfde volgorde op het podium, aangezien Nico Rosberg zeer slecht weg komt bij de start. Hij knokt zich nog wel terug, maar krijgt een tijdstraf voor de manier waarop hij Daniel Ricciardo van zich afhoudt. Verlost van Rosberg jaagt Ricciardo op de tweede plaats van Verstappen, die de Australiër op aangeven van het team voorbij laat. Ricciardo staat immers op een andere strategie en is de snellere van de twee. Red Bull houdt er met een dubbele podiumplaats een fraai teamresultaat aan over.

2014 - Formule 3
In 2014 wordt de tweede ronde van het Formule 3-kampioenschap verreden op de Hockenheimring. De Nederlander in dienst van Van Amersfoort Racing pakt er zijn eerste poleposition én zijn eerste overwinning van dat jaar. Later dat jaar doet het kampioenschap opnieuw het Duitse circuit aan en opnieuw pakt Verstappen in één van de drie races de poleposition en de overwinning.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen