Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

F1-verrassingen komende seizoenen uitgesloten: "Het zal me verbazen"

De regels in de Formule 1 blijven dit jaar, net als in 2023, hetzelfde. En dus verwacht de teambaas van Aston Martin, Mike Krack, ook niet al te veel verschuivingen in het veld.

Verstappen start Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In 2022 werden de nieuwe technische regels geïntroduceerd die nu nog steeds gelden. Zo keerde het ground effect na heel wat jaren terug in de koningsklasse van de autosport. Red Bull had dat al heel snel onder controle en won zo twee constructeurstitels en Max Verstappen veroverde wereldtitel nummer twee en drie.

Red Bull won in 2023 zeer overtuigend het constructeurskampioenschap, gevolgd door Mercedes en Ferrari. Daarna volgde McLaren met vlak daarachter Aston Martin Martin, dat vooral in het begin van het seizoen verrassend goed presteerde. Alpine bleef steken op plek zes, met zowel voor als achter zich een gapend gat. Williams pakte P7 met de voormalige naamgevers AlphaTauri en Alfa Romeo op de plekken acht en negen, met Haas als hekkensluiter.

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, verwacht dat er dit seizoen niet veel gaat veranderen aan die verhoudingen, zo vertelt hij tegen Autosport.

'Veld komt meestal dichterbij elkaar'

Omdat er opnieuw geen regelwijzigingen zijn die mogelijk de rangorde kunnen opschudden, noemt Krack het een 'verrassing' als er grote veranderingen zijn in vergelijking met de prestaties van de teams in 2023. "Als je stabiele regels hebt, zoals dat nu het geval is, zullen teams eerder voor evolutie gaan. En als je zo'n uitblinkende wagen als Red Bull hebt, dan denk ik dat veel mensen die kant op proberen te gaan", zegt Krack.

"Aan de andere kant hebben we van Ferrari en Mercedes gehoord dat ze hele grote veranderingen door gaan voeren. Dus we zijn benieuwd wat dat gaat brengen. Wat er meestal gebeurt als de technische regels gelijk blijven, is dat het veld elk jaar dichterbij elkaar komt."

De teambaas van Aston Martin denkt dat de teams nog verfijnder zullen werken op de baan om zo tijd terug te winnen. "De stabiliteit legt dan ook meer nadruk op de activiteiten op de baan, omdat als de auto's dichtbij elkaar zitten, dan zijn het echt de kleine details die het verschil gaan maken wie waar staat op de grid", zo doelt hij op de kleine verschillen tussen de auto's in de kwalificatie.

"Die verschillen zullen alleen maar kleiner worden door de jaren heen, denk ik. Het zal me dus verbazen als er grote veranderingen zijn ten opzichte van waar we nu staan", zo sluit Krack af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"