Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

F1 voert belangrijke wijziging aan puntentelling door

Donderdag kwam het World Motor Sport Council bij elkaar om veranderingen in de Formule 1 te bespreken. Zo wordt de puntentelling voor 2025 aangepast.

Race start Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-fan zal reikhalzend naar de Grand Prix van de Verenigde Staten uitkijken, maar op de achtergrond werden er belangrijke besluiten genomen in het World Motor Sport Council. Het was de derde meeting van het jaar en doorgaans worden voorgestelde regelwijzigingen goedgekeurd.

Zo ook nu, want er is overeenstemming bereikt over een aanpassing aan de puntentelling voor 2025. Het punt voor de snelste raceronde gaat namelijk verdwijnen. Coureurs die in de top tien eindigen én de snelste raceronde rijden, krijgen sinds 2019 een extra punt. Vanaf volgend seizoen geldt dat niet meer.

In Singapore ontstond er nog veel rumoer rond het punt voor de snelste raceronde. Winnaar Lando Norris had het punt lange tijd in handen, maar moest in de laatste ronde lijdzaam toezien hoe Ricciardo de snelste ronde reed. De Australiër hielp zo Max Verstappen, al verklaarde Visa Cash App RB (RB) dat de coureur zo zijn Formule 1-carrière op een mooie manier kon beëindigen. Ricciardo wordt vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten vervangen door Liam Lawson.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding? 'Red Bull onder vergrootglas in zaak rond illegaal F1-trucje'