Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-wereldkampioen steekt draak met vetorecht Hamilton: "Liever helemaal geen teamgenoot!"

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een mogelijke passage in het nieuw te tekenen contract tussen Mercedes en Lewis Hamilton. Middels een vetorecht zou hij elke ongewenste teamgenoot buiten de deur kunnen houden. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Damon Hill denkt er het zijne van.

Damon Hill was toen Lewis Hamilton in 2008 de wereldtitel pakte de laatste Brit die hem voor was gegaan. Vandaag de dag is Hill actief als Formule 1-analist en op Twitter deelde hij zijn visie op de geruchten dat Lewis Hamilton een vetorecht in zijn nieuwe contract met Mercedes op zou laten nemen. "Ik zou precies hetzelfde doen", zo schrijft de voormalig Williams-coureur. "Sterker nog, ik zou er voor kiezen om helemaal geen teamgenoot te hebben!" De tweet hoeft niet per se te worden gelezen als kritiek op Hamilton. Op dit moment gaat het enkel nog om een hardnekkig gerucht, maar het lijkt erop dat het idee Hill niet geheel aanstaat. Toch is het niet geheel ongebruikelijk in de Formule 1. Zijn grote rivaal in de Formule 1, Michael Schumacher, had ook veel inspraak op wie zijn teamgenoten waren, zeker in zijn tijd bij Ferrari.

1357044407338467335?s=19

Rumour is Lewis is on verge of signing a 2 year deal with @MercedesAMGF1 with a veto on his team mate. I'd do the same. Actually, I wouldn't have a team mate at all! #f1 — Damon Hill (@HillF1) February 3, 2021

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'