Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-wereldkampioen vraagt zich af of Hamilton de Formule 1 nog wel ziet zitten

Lewis Hamilton lijkt dit seizoen voor het eerst sinds 2013 niet mee te kunnen strijden voor het kampioenschap. De voormalige McLaren-teamgenoot van de Brit, Jenson Button, plaatst daarom vraagtekens bij de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1.

Jenson Button vraagt zich af of Lewis Hamilton heeft besloten dat zijn tijd in de Formule 1 erop zit, maar denkt wel dat zijn voormalige teamgenoot opnieuw kan gaan winnen in de Formule 1. Button was drie seizoenen lang de teamgenoot van de zevenvoudig wereldkampioen bij McLaren van 2010 tot en met 2012. Hamilton moet het dit jaar doen met een auto die tot dusver niet kan vechten voor overwinningen. Daarbij staat de wereldkampioen 34 punten achter zijn teamgenoot George Russell. "Ik denk dat de grote verandering voor Lewis is dat hij in een auto rijdt die niet zo competitief is als hij is gewend", vertelt Button tegen Virgin Radio . "Zoals we allemaal weten is Lewis één van de besten ter wereld, zo niet de beste ter wereld in de Formule 1. Hij zal weer competitief zijn - als hij dat wil. Dat is 't hem nu juist. Misschien denkt hij dat zijn carrière voorbij is en wil hij iets anders gaan doen. Wie weet?", vraagt Button zich af.

Button: "Hamilton heeft waarschijnlijk niet zoveel vertrouwen"

In de afgelopen acht jaar werd Hamilton zes keer gekroond tot Formule 1 kampioen. Alleen in het jaar 2016 was teamgenoot Nico Rosberg sterker en in 2021 wist Max Verstappen de Brit te overtreffen. Dit jaar ligt dat net iets anders doordat de W13 van Mercedes simpelweg niet mee kan strijden voor overwinningen. Maar teamgenoot George Russell lijkt dit jaar wel de overhand te hebben op de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens Button is daar een logische verklaring voor. "Lewis vecht als sinds 2014 voor het kampioenschap en nu komt het jonge aanstormende talent George Russell die meteen competitief is. Dat komt doordat George in een auto rijdt die eigenlijk beter is dan dat hij gewend was (bij Williams, red.). Het heeft hem vertrouwen gegeven en hij kan daardoor een beetje harder pushen." "Lewis heeft daarentegen waarschijnlijk niet zoveel vertrouwen in de wagen om er het maximale uit te halen. En wanneer je een aantal slechte races hebt, doet dat mentaal pijn. Dit is een mentale sport. Het is niet alleen fysiek." Toch is Button van mening dat Hamilton met de juiste auto het nog steeds in zich heeft. "Maar Lewis, als hij een auto heeft die goed genoeg is om te winnen, dan wint hij races."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'