Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F2-coureur Matsushita gaat testen voor Sauber in Hongarije

Hoewel de samenwerking tussen Sauber en Honda op losse schroeven staat, gaat er tijdens de test in Hongarije voor het eerst een 'Honda-coureur' in een Sauber zitten. Nobuharu Matsushita, sinds 2016 verbonden aan het McLaren-Honda project, zal één dag testen in Hongarije tijdens de laatste in-season test van het seizoen.

Matsushita is momenteel Formule 2-coureur voor het team van ART Grand Prix. In de Formule 2, hiervoor de GP2, boekte hij in twee-en-een-half jaar tijd drie overwinningen. In het kampioenschap wil het nog niet echt vlotten. Tot nu toe is een negende positie in de eindstand de beste klassering van de 23-jarige Japanner. Begin vorig jaar werd Matsushita gecontracteerd als ontwikkelingsrijder van McLaren-Honda. Na anderhalf jaar plukt Matsushita daar dus de vruchten van. Niet bij McLaren, maar bij Sauber. De Zwitserse renstal wil volgend jaar ook met Honda-motoren gaan rijden, maar dat lijkt momenteel hoogst onzeker.

Sauber teambaas Frederic Vasseur is blij dat zijn team Matsushita de kans kan geven zich te ontwikkelen. "Sinds zijn debuut in de Formule 2 volgen we Nobuharu op de voet. We zijn blij dat we zijn droom om ooit Formule 1-coureur te worden weer een stapje dichterbij kunnen brengen" , zei Vasseur over de eerste meters van Matsushita in de Formule 1. Naast Matsushita mag nog een Formule 2-coureur plaatsnemen in de Sauber tijdens de in-season test op de Hungaroring. De 21-jarige Zweed Gustav Malja mag de tweede dag van de test op zich nemen. Malja rijdt momenteel ook in de Formule 2 en is sinds dit jaar de teamgenoot bij Matsushita bij het team van ART Grand Prix.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'