Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Faillissement dreigt voor Formule 1-team Force India

Het Formule 1-team van Force India verkeert in grote financiële problemen. Dit liet teambaas Bob Fernley weten aan Auto Bild. De problemen bedreigen het voortbestaan van het team.

Het is niet voor het eerst dat Force India in de financiële problemen verkeert. De afgelopen jaren was de situatie vaak penibel gedurende de eerste maanden van het seizoen. Voor teams is dit een dure periode omdat het de toeleveranciers van onderdelen voor de nieuwe auto moet betalen. Aan Auto Bild legt Bob Fernley uit dat de komende periode bepalend is voor het voortbestaan van Force India. "Ik moet in korte tijd veel geld bijeen zien te krijgen." Om hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk. Force India diende al eerder een verzoek van vooruitbetaling in, maar dit verzoek werd niet gehonoreerd. Alle teams gaven toestemming behalve Williams. Dat team sprak er een veto over uit.

Fernley gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft nog andere alternatieven: "Ik heb nog wel een ander plan in de komende twee, drie weken. Hopelijk kan dat plan zijn vruchten afwerpen." Force India verkeert in een lastige situatie. Eigenaren Vijay Mallya en Subrata Roy kunnen de tekorten niet meer aanvullen. Roy zit al in de gevangenis na zijn arrestatie in 2014, vanwege het niet terugbetalen van investeerders. Mallya is verwikkeld in een hevige rechtszaak over het witwassen van geld. Hem hangt een uitlevering aan India boven het hoofd. Ook sportief begon het team het Formule 1-seizoen niet al te best. In Australië scoorde Force India geen punten en was de vorm nog ver te zoeken. Ten opzichte van 2017 is dat een groot verlies, want toen werd het team vierde in de constructeurs.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"