Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Williams

Falende Mercedes-motoren doorn in het oog van Claire Williams

Op woensdagochtend moest Williams-coureur Nicholas Latifi zijn FW43 niet voor het eerst tijdens de testdagen aan de kant van de baan parkeren vanwege een motorprobleem. Het is een doorn in het oog van teambazin Claire Williams.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Halverwege de woensdagochtendsessie was het Nicholas Latifi die voor een rode vlag zorgde op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Canadese Williams-coureur kon er weinig aan doen, want het was zijn Mercedes-motor die een falend oliesysteem had, zo vertelt teambazin Claire Williams aan RacingNews365.

"Het is erg frustrerend, het is al ons derde motorprobleem tijdens de testdagen, dus dat heeft ons helaas veel tijd gekost. Dit soort dingen kan nou eenmaal gebeuren tijdens de testdagen, maar gelukkig is het niet ons probleem (maar dat van Mercedes, red.)."

"Het was een ander probleem dan vorige week, toen hadden we op donderdag last van een kapotte MGU-H en vrijdag hadden we ook problemen, maar die worden nog onderzocht door Mercedes. We hebben nu al twee keer onze motor moeten wisselen", legt Williams uit, alvorens ze verder vertelt over de sfeer binnen het team.

"De sfeer is nog steeds goed. Natuurlijk is iedereen wel wat gefrustreerd, omdat we met slechts zes testdagen een vol programma hebben. Als je dan zoveel tijd verliest als wij hebben gedaan, dan is dat frustrerend. Dat betekent dat we ons niet optimaal voor kunnen bereiden op het seizoen en delen van ons testprogramma op moeten offeren."

"Maar het is wat het is en we hopen dat we geen problemen meer hebben en zo veel mogelijk ronden kunnen rijden. Als we meer ronden hadden kunnen rijden, dan was ik wel iets vrolijker geweest", aldus de teambazin van het Britse team.

Met medewerking van Aaron Deckers.

11 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem